Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lestvica Scovillov - pikantnosti

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Lestvica Scovillov - pikantnosti

Napisal/-a htf_lover » Če Avg 31, 2017 4:39 pm

Meni se tudi zdijo bolj pekoči letos. To je posebej opazno pri tistih ki so bolj blagi. Bishop's crown npr. Pri nas ga uporabljamo večinoma nezrelega in je letos bolj pekoč.

Napisal/-a Igy » Če Avg 31, 2017 1:03 am

Jaz sem pri čilijih še bolj začetnik.
Ampak se mi zdi da letos bolj žgejo , ker je več sonca in topleje._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Napisal/-a seba993 » To Sep 08, 2015 9:00 pm

jaz sem zadnič pojedu cel bolivian rainbow. Sj ne rečem da je bil zlo hut sam sem pa ostrinu čutu takoj ko sem zagrizno za peclom. Pa pol mal kasnej je odmah udarlo na ustnice. Tisti ki niso navajeni na to je bolje če se izogibajo semen tistih belih reber in pa bučke z semeni._________________LP seba993

Napisal/-a Trocki » To Sep 08, 2015 6:05 pm

Pri meni je pri teh močnejših tako. Če pojem mali košček, katerega se drži tisto belo "meso" ki drži semena, me zapali kot pri norcih.
Če zadevo popolnoma očistiš ni problema. Ne predstavljam si pa, da pojem en cel neočiščen čili z 100K skovili in več od enkrat. Confused

Napisal/-a seba993 » To Sep 08, 2015 5:42 pm

Malo mi je čudno da je 50k SHU že tku hudu. Lani probal marugo pa sem mislu da bo bol žgalo. Seveda ne samo ampak z domačim špehom._________________LP seba993

Napisal/-a rukola » To Sep 08, 2015 5:22 pm

Barvi sta res zamešani Shocked ampak 8 je 8 in 9 je 9. Vsaj pri številčenju nisem zamešal.
Aja, jasno da si opazil, ker si verjetno nekje v tem delu s konzumiranjem Cool .

ja, home made je. Opisi so pa iz prispevka Labie.

Napisal/-a mfranc » Če Sep 03, 2015 9:46 pm

Zanimiva grafika, Rukola, je zrastla na tvojem zeljniku?

Na 8 in 9 so zamešane barve.

Pri tekstualnem opisu grup sem se pa zamislil nad sabo Razz Wink .

LP_________________mfranc

Napisal/-a rukola » Če Sep 03, 2015 5:48 pm

Za občutek sem izdelal Grafični prikaz lestvice:

1 SHU = 1mm, torej en kvadratni centimeter predstavlja 10x10=100 SHU
1m2 = 1.000.000 SHU (skovilov).

V letu 2014 najmočnejši čili Carolina Reaper (HP22BNH7), ima od 1,5-2,2 m2 SHU,
medtem ko ima čili, ki je še za jest (7) 3 dm2(=300 cm2) SHU,
in ima čili z normalno ostrino (4) le 25 cm2.

Napisal/-a pajo » Če Sep 18, 2014 8:30 pm

Danes sem rezal različne Habanerote in Moruge. Roke so mi dobesedno gorele. Pa sem imel rokavice! Po 2h je bilo počasi v redu. Groza to se mi še ni zgodilo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Napisal/-a metuljc » Če Sep 18, 2014 4:27 pm

Rokavce pomagajo. Wink

Na vrh