Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir glede na namembnost

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Krompir glede na namembnost

Napisal/-a elstar » Ne Okt 30, 2022 8:44 pm

Za samo solato ne vem, a za praženje in pečenje mi je zelo okusna sorta MANITOU.
Kar se pa same pridelave tiče, je vsaj pri meni dal slabši rezultat kot npr. desiree.

Napisal/-a muha » To Okt 25, 2022 1:54 pm

Vem, jo občasno za priboljšek kupim pri njih na Malem placu. A v glavnem sem zvesta starim navezam.

Napisal/-a metuljc » To Okt 25, 2022 11:54 am

Na kmetiji Kristan v Sneberjih imajo Adoro.

Napisal/-a muha » To Okt 25, 2022 11:38 am

Moja dobaviteljica krompirja mi je kot nadomestek za KIS Sora (za moj okus nekako najbliže priljubljeni Adori), predlagala Red Fantasy. Potrebujem eno sorto, ki po kuhanju ostane kompaktna, za krompir v solati, za praženje. Izgleda, da bo kar dober nadomestek. Kuha se približno enako dolgo, kot KIS Sora. Rdeč olupek, rumeno meso, okus sprejemljiv. Po oceni bo primeren tudi za pečenje.

Napisal/-a muha » Pe Avg 01, 2014 7:45 am

metuljc: Zmenjeno in poročam.

seba993: si jih sam sprobal? Na tistem, kar napišejo pridelovalci semenskega materiala ob opisu sorte, namreč ne gradim preveč. Očitno imam drugačna merila za kuhan krompir, kot oni.

Napisal/-a metuljc » Pe Avg 01, 2014 12:52 am

muha je napisal/a:
19. julija. Misliš, da je še premalo uležan? Za en obrok ga še imam, koliko časa naj ga pustim?

Pojma nimam, ampak, poskusiti ni greh. Pusti ga tja do Velike maše, recimo. Embarassed Lahko ga skuhaš na dan, ko ne bo ParadajzManije. Shocked

Napisal/-a seba993 » Pe Avg 01, 2014 12:11 am

Da ste me uprašal pred 3mi leti bi vam naštel vse sorte zakaj so. Še tiste poskusne._________________LP seba993

Napisal/-a muha » Pe Avg 01, 2014 12:03 am

19. julija. Misliš, da je še premalo uležan? Za en obrok ga še imam, koliko časa naj ga pustim?

Napisal/-a metuljc » Pe Avg 01, 2014 12:00 am

Kdaj je bil pa izkopan? Ker pri nekaterih sortah je pomembno, da je uležan. Ne poznam pa te sorte.

Napisal/-a muha » Če Jul 31, 2014 6:32 pm

Danes sem skuhala krompir sorte NATASCHA

Semenarna ga opisuje takole:


Namen: Odličen okus, jedilni tip B, srednje zgodnja sorta,
za solate, praženje in pečenje. Sorta je primerna
tudi za pranje in pakiranje.


Moja ocena: nikakor ni za solate, če imate radi čvrste rezinice, v stiku s tekočino se hitro razpusti, je pa odličen za pire. Za praženje pa spet: če imate radi pirejast pražen krompir je odličen, če pa želite, da ostanejo rezine bolj ali manj čvrste, z njim ne boste zadovoljni.

Okusa: primernega.

Na vrh