Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tomaccio F1

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Tomaccio F1

Napisal/-a Plamenka » Sr Jul 17, 2019 4:56 pm

To so prvi plodovi iz sadike iz Juglansovih semen. So sladki z debelejšo kožico in se mi zdijo zelo primerni za sušenje, seveda ko bo toliko paradižnikov, da ne bomo vsakega sproti pojedli.

Napisal/-a MARIJAV » So Mar 09, 2019 6:50 pm

Tudi za v skrinjo ga posušim enako, kot tistega, ki ga hranim v kozarcu - torej mora biti suh toliko, da v kozarcu ne zaplesni. Sem pa lani suhega dala v oljčno olje in v hladilnik, pa se moram kar po prstih tepsti, da ga ne zmažem, tako je dober,a sem žal naredila le en kozarec, zdaj pa delam z njim kot z zdravilom Very Happy_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Napisal/-a Danilo » So Mar 09, 2019 9:48 am

Marija,
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.

Lep pozdrav

Napisal/-a Plamenka » So Mar 09, 2019 1:24 am

Torej je čisto običajen paradižnik. Flora Express prodaja sejane sadike Tomaccia po 4,25 evra, medtem ko so cepljene drugih sort po 3,95 evra.

Napisal/-a figula » So Mar 09, 2019 12:15 am

Mene ni posebej očaral. Glede sušenja ni bil nič posebej kompetenten Laughing
Žal semen več nimam.

Napisal/-a Plamenka » Pe Mar 08, 2019 9:27 pm

Ali še vedno gojite ta paradižnik? Pa kako so se vam obnesli sejani v naslednjih generacijah, ker je to hibrid? Letos se zanimam za paradižnike za sušenje in sem naletela na pohvale Tomaccia. Pri nas se dobi samo sadike, semena se pa tudi v tujini težko dobi, vsaj jaz nisem našla.

Napisal/-a MARIJAV » To Nov 05, 2013 3:43 pm

Jaz dam suh paradižnik kar v vrečko in zmrzovalnik in ga potem po potrebi jemljem ven. Če pa ga že hočeš imet v olju(??), potem pa lahko zmrznjenega daš v olje in v hladilnik za nekaj dni, seveda ga moraš hitro porabit, da ti ne zavre._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Napisal/-a ciklama » Po Nov 04, 2013 8:56 pm

Sporočam da se je paradižnik neverjetno hitro posušil, ko pa sem ga dala v olje pa mi je po dobrih 14 dneh začelo kipeti in tudi okus je bil nikakršen. Zato sem sklenila da ga ne bom vlagala v olje, mogoče se bo našel kak drug način konzerviranja

Napisal/-a juglans » Po Nov 04, 2013 7:54 pm

Ciklama, bi lahko, kljub morebitnemu razočaranju predstavila kje, oziroma kaj se je zalomilo v postopku sušenja in vlaganja paradižnikov?
Vsaj kakšno domnevanje recimo.

Verjamem, da je ali pa šele bo nekdo, ki bi to želel poizkusiti, seveda, če ga slabe izkušnje "sotrpinov" pri njegovi nameri ne odvrnejo.

Namreč, moje letošnje "sušenje" se v špajzi lepo drži. V bistvu se pomika proti koncu, razlog pa je njihov gurmanski presežek.

Napisal/-a ciklama » Ne Nov 03, 2013 7:34 pm

Ravno to se je pripetilo meni, mi je namreč vse zavrelo, zato bom drugič raje frišnega pozobala ker je tako dober.

Na vrh