Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koralik

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Koralik

Napisal/-a copatka » Če Avg 18, 2016 10:36 am

Hvala, Muha! Mislim, da ga bom drugo leto tudi jaz krotila in obrezovala (če bom sploh še imela paradižnik - spet mi ga pobira plesen, preden smo ga začeli jesti Crying or Very sad ) . Čisto mi je prerasel baziliko spodaj in vse, kar je raslo v bližini Rolling Eyes . Sem mu pa vseeno zelo hvaležna, ker edino te paradajzke že nekaj časa jemo. Pa nekaj penduline orange (kar mi je niso pomlatili ptiči) in dve sleeping lady - vse ostalo je še zeleno in počasi postaja črno ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a muha » Če Avg 18, 2016 8:39 am

copatka, meni sta se takole razrasla Polički Divlji in nek ribezoidni. Tam, kjer rasteta, ju kar pustim, ker imata prostor. Obiranje je res malo težje, ker sem ju pustila rasti brez opore, kar po tleh. Včeraj sem pod njiju porinila cel koš odreza od kotoneastra, toliko, da ne bosta ležala po tleh.

Eno sadiko Poličkega Divljega sem posadila na vrt. Tisto kar krepko obrezujem, puščam le 3 glavne veje, ki jih privezujem, kar je preveč sproti poščipam. Na vejah, ki sem jih pustila, bolje rodi kot oni, ki divja po svoje. Nekako se mi zdi, da je količina pridelka med njima dokaj enakovredna. Prosto rastoči ima več vej, na njih manjše kobule in manj jagod, ta v vrtu ima manj vej, zato pa večje kobule in na njih več jagod in večje so. Zase sem še ugotovila, da bom obrezovala tudi češnjevce - toliko, da bodo obvladljivi.

Napisal/-a notranjka » Sr Avg 17, 2016 11:30 pm

Moj je v res majhnem koritu in v senci na polici.Zato ni strahu da bi se tako razrasel ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a copatka » Sr Avg 17, 2016 11:58 am

Takle je letos moj koralic (ena sadika) - popolnoma neukrotljiv in zelo poln Very Happy . Začel je zoreti prvi od češnjevčkov, obiram ga že enih 14 dni.

Imam ga že tretje leto, vedno sem zelo zadovoljna z njim. Edino ne vem, kako naj ga krotim. Letos sem enega dala v visoko gredo, da bi lahko rasel tudi navzdol, zdaj pa okrog ne moremo niti kositi Rolling Eyes . Na gomilasti gredi sem okrog njega postavila kovinsko ograjico, pa težko pridem do sadežev... Ivčk, Špela, Notranjka - kako to rešujete? Ga zelo obtrgujete, da ne rata tak ogromen grm?



_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Napisal/-a notranjka » Če Avg 04, 2016 8:52 pm



Plodovi so res malo drobni,vendar so sočni in zelo okusni._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a Špela » Po Jul 13, 2015 7:30 pm

S koralikom sem letos zelo zadovoljna, saj je res naredil lepe dolge grozde in trenutno zorijo skoraj vsi hkrati. Obnaša se torej skladno z opisom sorte, lani je bilo pa revno.

https://www.dropbox.com/s/n4lelxn1tzk1qa4/20150713_164009.jpg?dl=0

Napisal/-a pika » Po Jul 01, 2013 7:12 pm

Meni je malce predroben, ni ne češnjev ne ribez, ampak nekaj vmes.

Napisal/-a Ivčk » Ne Jun 09, 2013 3:10 pm

Vsekakor en posebnež. Ima zelo nenavadno rast, ker sili na vse strani in vedno izgleda nekako 'zračen'. Lahko ga gojimo kot visečega ali ob opori.

Plodovi so intenzivno rdeče barve in ponavadi ob obiranju prezrelih na peceljskem delu počijo. Njami naravnost za v usta. Dozori pa cela vejica plodov skoraj hkrati.
Okus je zelo sladek in kompleksen, tekstura pa nekako mehko gumijasta na dober način - drugače ne znam opisati ampak meni zelo ustreza, ker ima izredno tenko kožico, zato se skoraj raztopi v ustih.

Odpornost na bolezni in hladne temperature je res neverjetna, od vseh balkončkarjev zdrži najdlje...

Napisal/-a Matic » So Jun 08, 2013 6:43 pm

Sejan konec marca, v posodo presejan kot zadnji, 2 tedna nazaj kot še čisto mini sadika. Družbo mu dela ena izmed jagod iz Estonije.

Napisal/-a Matic » So Jun 08, 2013 3:43 pm

Sem naredil kar nekaj fermentacij z njim in očitno sebi shranil manj uspešno... Ali je bil pa razlog drugje. Kalili so mi praktično šele aprila. Shocked

Na vrh