Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL CANADIAN WONDER nizek

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: FIŽOL CANADIAN WONDER nizek

Napisal/-a tajci » Pe Mar 24, 2023 9:54 pm

Bilo je tako leto, vroče in suho._________________Naj raste

Napisal/-a Andrej B. » Pe Mar 24, 2023 9:52 pm

Lani sem posadil omenjeno sorto od semenarne. Lepo je rastel, samo strokov pa na fižolu ni bilo za eno pest. Sem imel smolo, ali je bilo tako leto ?

Tudi ostali fižol je bil skoraj ves brez strokov....nizki in preklar.

Napisal/-a Venusta » So Jan 14, 2017 10:26 am

Tudi jaz sem lansko leto kupila seme od Semenarne in ga posadila na 1000 m nadmorske višine. Ker je fižol zgodnejši je tudi pri nas dozorel. Bilo je polno strokov, v strokih pa cca po 5 fižolov. Rodnost se mi sicer ne zdi mad najbolj bogatimi, so pa vsi fižolčki lepi in zdravi. Okus mi je zelo všeč, pa tudi razkuha se ne.
Pridelala sem ga kar nekaj, tako da imam nekaj semen viška.

Napisal/-a zoyba » So Feb 01, 2014 5:22 pm

Bom čez poletje poslikal za primerjavo._________________Robert

Napisal/-a brbr » So Feb 01, 2014 4:27 pm

No, tole z vzgojo (tudi zalivanjem) je še dodatna spremenljivka v našem raziskovanju fižolov. Zato bi bilo fino, če bi nas karseda veliko opazovalo in zapisovalo svoje ugotovitve v zvezi s fižoli. Če boš zato, bova to sezono lahko primerjala rast tvojega in mojega fižola. Jaz sem pri zalivanju bolj skopuške sorte Embarassed, moram priznat. V sušnem obdobju sem vrt zalivala enkrat na teden. Drugače pa sploh ne zalivam, tako, da imajo rastline možnost narediti globoke korenine in kasneje občutijo pomanjkanje vode._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a zoyba » So Feb 01, 2014 3:38 pm

Malo za hec, malo zares Very Happy Ampak čisto po resnici je na forumu več lepšega spola. Jim pač po neki "logiki" pripada vrt nam moškim pa Idea Question
Mene že od otroštva zanima vse v zvezi z vrtom in rastlinami in zato imam tri rastlinjačke in premalo vrta Laughing Pa še žena ima mir pred mano.
Glede fižola pa tole. Mislil sem malo večji jogurtov lonček, pa občutek imam, da je potrebno tole sorto fižola med cvetenjem malo več zalivat_________________Robert

Napisal/-a brbr » So Feb 01, 2014 2:32 pm

Oprosti Zojba, da sem te imela za žensko Embarassed. Ti pa mora kar dobro roditi, da iz pol jogurtovega lončka pridelaš 3 litre. Meni se lansko leto ni zdel tako roden-mogoče zato, ker je rastel v sosedščini Ribnčana, ki se je lansko leto res izkazal z obilico strokov._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a zoyba » So Feb 01, 2014 2:23 pm

Kot sem že napisal je zelo okusen in ravno pravi za chillie con carne. Pri nas ga vsega pokuhamo za to mehiško jed. Jaz jo obožujem sploh, če je v njej dovolj chillija Smile
Glede "napenjanja" pa nekako pomaga dolgotrajno namakanje ( 24-36 ur) in večkratno menjavanje vode. Ugotovitev ni "zrasla na mojem zelniku" ampak sem jo prebral. Confused
Posadim približno pol jogurtovega lončka semen._________________Robert

Napisal/-a brbr » So Feb 01, 2014 1:50 pm

Glede napenjanja sem pa jaz ugotovila (pa tudi prečitala), da se z redno uporabo fižola nanj nekako navadiš in potem ne napenja več. Mi ga po malem jemo skozi vse leto (cca 200-250g na teden) in z njegovo prebavo nimamo težav. Mu pa večkrat med kuhanjem dodam šetraj in malo kumine._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a voda » So Feb 01, 2014 9:56 am

hej, če se ne motim temu fižolu se še reče "indijanski". prav njega moraš uporabiti, če delaš -chilil con carne-. opazila sem, da se ne razkuha in predvsem, da ne napenja tako kot ostali. uporabljam ga iz konzerve tako, da moje mnenje ni realno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Na vrh