Napisal/-a brbr » So Feb 01, 2014 8:54 pm
16.
Če ga kdo prepozna, naj, prosim, pove njegovo ime.
Višina: preklar, v= zelo visok
Cvetovi:
Belorumeni
Stroki:
rumeni, ploščati, svilen otip, 14cm, kasneje rumeni z rdečimi progami
Semena/zrnje:
Zrna podolgovata. Hrbet bele barve, predel trebuha pa homogene sive barve. Na belem delu prisotne posamezne drobne sive pike. V 100g= cca 180zrn.
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: zelo mehak/maslen, brez nitk, zelo primeren za stročje
- Zrnje:
o Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca kuha 30min, se ne razkuha. Zrnje ostane lisasto – sive lise spremenijo barvo v svetlo rjavo.
o Meso kremasto, lupina tenka
o Okus zelo dober
Mislim, da je fižol odličen tako za stročje, kot za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 6 fotografij
Zrastel čez plastično preklo. Bil bogato obložen. Bolj zgoden fižol. Od visokih sort se je lansko leto najbolje odrezal. Nekaj zrn na voljo._________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 24 Mar 2014 16:35; skupaj popravljeno 1 krat
16.
Če ga kdo prepozna, naj, prosim, pove njegovo ime.
Višina: preklar, v= zelo visok
Cvetovi:
Belorumeni
Stroki:
rumeni, ploščati, svilen otip, 14cm, kasneje rumeni z rdečimi progami
Semena/zrnje:
Zrna podolgovata. Hrbet bele barve, predel trebuha pa homogene sive barve. Na belem delu prisotne posamezne drobne sive pike. V 100g= cca 180zrn.
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: zelo mehak/maslen, brez nitk, zelo primeren za stročje
- Zrnje:
o Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca kuha 30min, se ne razkuha. Zrnje ostane lisasto – sive lise spremenijo barvo v svetlo rjavo.
o Meso kremasto, lupina tenka
o Okus zelo dober
Mislim, da je fižol odličen tako za stročje, kot za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 6 fotografij
Zrastel čez plastično preklo. Bil bogato obložen. Bolj zgoden fižol. Od visokih sort se je lansko leto najbolje odrezal. Nekaj zrn na voljo._________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 24 Mar 2014 16:35; skupaj popravljeno 1 krat