Napisal/-a MijaLan » Če Avg 22, 2019 11:38 am
No, jaz sem se z lupinami prejšnji konec tedna "ustrelila v koleno". Nabrala sem celo košaro različnih sort, iz pelatov je mož skuhal šalšo, jaz pa sem tako kot lani po receptu z Gurmana paradižnike spekla v pečici. Tako kot lani in ko je bilo dovolj pelatov - pečene čebulo, česnom in dišavnicami sem samo zmiksala in odlična gosta šalša je bila nared (v bistvu smo jo bolj pojedli na kruhu ...)
Tokrat sem v pekač usula srednje debele plodove in še presežek češnjevcev, pekla, zmiksala - ampak predebeli zoprni olupki so bili kot slama. Potem sem pa še dve uri tlačila pripravek skozi čisto nemogoče cedilce. Skratka, pelati z olupki je, druge sorte ne.
No, jaz sem se z lupinami prejšnji konec tedna "ustrelila v koleno". Nabrala sem celo košaro različnih sort, iz pelatov je mož skuhal šalšo, jaz pa sem tako kot lani po receptu z Gurmana paradižnike spekla v pečici. Tako kot lani in ko je bilo dovolj pelatov - pečene čebulo, česnom in dišavnicami sem samo zmiksala in odlična gosta šalša je bila nared (v bistvu smo jo bolj pojedli na kruhu ...)
Tokrat sem v pekač usula srednje debele plodove in še presežek češnjevcev, pekla, zmiksala - ampak predebeli zoprni olupki so bili kot slama. Potem sem pa še dve uri tlačila pripravek skozi čisto nemogoče cedilce. Skratka, pelati z olupki je, druge sorte ne.