Napisal/-a metuljc » Sr Jul 10, 2019 3:48 pm
figula je napisal/a: |
A ni hecno? Oksalne kisline je precej še v špinači, blitvi, rdeči pesi .... pa tega nihče ne opozarja..... celo zdravo naj bi bilo |
Ne, ni hecno. Pojesti enak količinski (masni) odmerek blitve ali zajčje deteljice ne pomeni, vnesti enako količino oksalne kisline. In opozarjajo, kako ne? O tem pišeta že muha in BorutL in ne bom ponavljala.
Nekdaj smo, otroci, pojedli tu in tam kak list navadne zajčje deteljice, rastline naših gozdov, prav kisla je bila. Enako velja za stebla in mlade liste kislice, ta ima še ime od te kislosti.
Zdrava mera zdravim ne bo škodila, kdor ima zdravstvene omejitve, je pa le pametno, da se jih drži.
Od kakega poganjka zajčje deteljice, ki je bolj kot ne okras, pa ne bo nikomur hudega. Sploh, če jo bo le gledal. No, pa tudi, če jo bo pojedel.
Sicer pa, še en dokaz, da je lahko divja hrana hitro precej bolj problematična kot pridelana, iz rastlin, ki so žlahtnjene prav v smeri zmanjševanja vsebnosti nam škodljivih snovi.
figula je napisal/a: A ni hecno? Oksalne kisline je precej še v špinači, blitvi, rdeči pesi .... pa tega nihče ne opozarja..... celo zdravo naj bi bilo
Ne, ni hecno. Pojesti enak količinski (masni) odmerek blitve ali zajčje deteljice ne pomeni, vnesti enako količino oksalne kisline. In opozarjajo, kako ne? O tem pišeta že muha in BorutL in ne bom ponavljala.
Nekdaj smo, otroci, pojedli tu in tam kak list navadne zajčje deteljice, rastline naših gozdov, prav kisla je bila. Enako velja za stebla in mlade liste kislice, ta ima še ime od te kislosti.
Zdrava mera zdravim ne bo škodila, kdor ima zdravstvene omejitve, je pa le pametno, da se jih drži.
Od kakega poganjka zajčje deteljice, ki je bolj kot ne okras, pa ne bo nikomur hudega. Sploh, če jo bo le gledal. No, pa tudi, če jo bo pojedel.
Sicer pa, še en dokaz, da je lahko divja hrana hitro precej bolj problematična kot pridelana, iz rastlin, ki so žlahtnjene prav v smeri zmanjševanja vsebnosti nam škodljivih snovi.