Napisal/-a Aye-Aye » To Maj 12, 2015 12:16 am
juglans, gomoljčki so tako globoko, kot jih posadiš, tako neverjetno nezahtevna rastlina je to. Vsako leto se pri kopanju krompirja, oziroma yacona... gomoljčki razširijo naokoli, pač kakor pride, tako so eni bolj spodaj drugi bolj zgoraj, tudi tik pod površino. Se je pa zgodilo že tudi, da sem postavila leseno dvignjeno gredico za yacon, kar na njih, tam 40 cm sem jih zasula pa so prišle ven. Glede težke ilovnate zemlje pa ne vem, verjetno tudi ni problemov.
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?
juglans, gomoljčki so tako globoko, kot jih posadiš, tako neverjetno nezahtevna rastlina je to. Vsako leto se pri kopanju krompirja, oziroma yacona... gomoljčki razširijo naokoli, pač kakor pride, tako so eni bolj spodaj drugi bolj zgoraj, tudi tik pod površino. Se je pa zgodilo že tudi, da sem postavila leseno dvignjeno gredico za yacon, kar na njih, tam 40 cm sem jih zasula pa so prišle ven. Glede težke ilovnate zemlje pa ne vem, verjetno tudi ni problemov.
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?