Napisal/-a voda » Sr Jan 07, 2015 10:51 am
gun, na hitro ti povem kako jaz kiselim paprike in še marsikaj drugega: 2dcl kisa za vlaganje 4 ali 6 dcl vode (odvisno koliko hočeš, da so kisele), 4-6 strokov česna, 7-10 zrn č. popra, 2 prerezani šalotki, 4 suha lorberjeva lista, 2 klinčka, jušna žlica soli, čajna žlička sladkorja, 1 žlica olja. sestavine v loncu kuhaš 15 min nato dodaš na pol rezane (ali na koščke) in očiščene paprike. blanširaš jih (4 min vrenja, če je več so premehke), izvadiš in polagaš v kozarce kjer na dno dodaš list suhega lorberja in nekaj zrnc popra. tekočino precediš in zaliješ vloženo. zapreš, daš pod odejo in kasneje shraniš. lpvoda
PS: če je več paprik, blanširam v ratah, če tekočine zmanjka jo dokuham. vedno probaj tekočino saj si tako lahko predstavljaš kasnejši okus.
in še nkaj, za vlaganje so boljše mesnate p. ala ajvaruša ne solatne kjer je manj "mesa" in se kožica začne lupiti, pa tudi ni tako okusna._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 07 Jan 2015 15:24; skupaj popravljeno 1 krat
gun, na hitro ti povem kako jaz kiselim paprike in še marsikaj drugega: 2dcl kisa za vlaganje 4 ali 6 dcl vode (odvisno koliko hočeš, da so kisele), 4-6 strokov česna, 7-10 zrn č. popra, 2 prerezani šalotki, 4 suha lorberjeva lista, 2 klinčka, jušna žlica soli, čajna žlička sladkorja, 1 žlica olja. sestavine v loncu kuhaš 15 min nato dodaš na pol rezane (ali na koščke) in očiščene paprike. blanširaš jih (4 min vrenja, če je več so premehke), izvadiš in polagaš v kozarce kjer na dno dodaš list suhega lorberja in nekaj zrnc popra. tekočino precediš in zaliješ vloženo. zapreš, daš pod odejo in kasneje shraniš. lpvoda
PS: če je več paprik, blanširam v ratah, če tekočine zmanjka jo dokuham. vedno probaj tekočino saj si tako lahko predstavljaš kasnejši okus.
in še nkaj, za vlaganje so boljše mesnate p. ala ajvaruša ne solatne kjer je manj "mesa" in se kožica začne lupiti, pa tudi ni tako okusna._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 07 Jan 2015 15:24; skupaj popravljeno 1 krat