Napisal/-a živa » Pe Jul 18, 2014 1:32 pm
recept, po katerem so bučke, kot da bi jedel gobe:
1kg na kocke narezanih bučk posoliš, pustiš pol ure,
zavreš 1 l vode in pol l kisa ter sol po občutku. V to streseš bučke, naj vre še par minut, da spremenijo barvo. Ocediš, ohladiš in zmešaš s svežimi, nasekljanimi; česnom na lističe, peteršiljem in majaronom ter mletim poprom.
daješ v mrzle kozarčke, potlačiš (brez zraka), zgoraj naliješ olje, pustiš čez noč, če slučajno olja zmanjka in ga doliješ, da so bučke pod oljem. Zapreš in baje so tako dobrega okusa kot gobe. Star recept 20 let, vendar nikoli nismo imeli veliko bučk.
v to mešanico kisa in vode lahko daš novo porcijo bučk, če jih prej pobereš ven, ker iz škafa bučk je 6 majhnih kozarčkov shranka (cca 250 g kozarčki).
še eden recept, bučke uporabne namesto solate:
2 dcl olja, 2 dcl vinskega kisa, sesekljan: česen, 1 vejica rožmarina, bazilikini listi, 3 čebule, poper v zrnju, 3 žličke soli daš v 1 l vode, vre 5 min, dodaš 1 kg narezanih bučk, vre še 4 minute, vroče vliješ v kozarčke in zapreš._________________Lp, Živa
recept, po katerem so bučke, kot da bi jedel gobe:
1kg na kocke narezanih bučk posoliš, pustiš pol ure,
zavreš 1 l vode in pol l kisa ter sol po občutku. V to streseš bučke, naj vre še par minut, da spremenijo barvo. Ocediš, ohladiš in zmešaš s svežimi, nasekljanimi; česnom na lističe, peteršiljem in majaronom ter mletim poprom.
daješ v mrzle kozarčke, potlačiš (brez zraka), zgoraj naliješ olje, pustiš čez noč, če slučajno olja zmanjka in ga doliješ, da so bučke pod oljem. Zapreš in baje so tako dobrega okusa kot gobe. Star recept 20 let, vendar nikoli nismo imeli veliko bučk.
v to mešanico kisa in vode lahko daš novo porcijo bučk, če jih prej pobereš ven, ker iz škafa bučk je 6 majhnih kozarčkov shranka (cca 250 g kozarčki).
še eden recept, bučke uporabne namesto solate:
2 dcl olja, 2 dcl vinskega kisa, sesekljan: česen, 1 vejica rožmarina, bazilikini listi, 3 čebule, poper v zrnju, 3 žličke soli daš v 1 l vode, vre 5 min, dodaš 1 kg narezanih bučk, vre še 4 minute, vroče vliješ v kozarčke in zapreš._________________Lp, Živa