Napisal/-a voda » To Avg 20, 2013 6:41 pm
hej, jajčevci so, če jih ne olupiš rahlo grenkasti, a prav v tem je njihov čar okusa. zaradi te grenkosti so nekoč gospodinje nasolile rezine in jih potem rahlo ožele in nato pripravljale.
jaz rezine nič ne solim. pečem jih -na suho- na rebrasti ponvi in jima kasneje dodajam olje itd.
izredno dobro in okusno so se obnesli pečeni in zmešani skupaj z rezinami pečene paprike in čilijev, dodam čisto malo olja, da so rahlo napojeni . vse napečeno shranim skupaj v frižiderju tudi več kot 10 dni zdrži in potem začinim s česnom oliv oljem in domačim kisom in peteršiljem. zelo dobra hladna jed.
pravkar sem očistila celo vedro čilijev in paprik, ter nekaj malencana in bučk, katere bom po peki - zeo na hitro- spravila v olje v kazarce za zimo. lahko jih daš tudi v zmrzovalnik. odlična solata. čilije bom kasneje nafilala-količinsko po potrebi za sproti, ker več kot 15 dni ta marinada ne zdrži- s slanim ičunom, slanim sirom, peteršiljem in česnom in drobcem rdeče mlete paprike. lahko si domisliš kakšno drugo filo. izredno okusno in dosti močno seveda je vse skupaj. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
hej, jajčevci so, če jih ne olupiš rahlo grenkasti, a prav v tem je njihov čar okusa. zaradi te grenkosti so nekoč gospodinje nasolile rezine in jih potem rahlo ožele in nato pripravljale.
jaz rezine nič ne solim. pečem jih -na suho- na rebrasti ponvi in jima kasneje dodajam olje itd.
izredno dobro in okusno so se obnesli pečeni in zmešani skupaj z rezinami pečene paprike in čilijev, dodam čisto malo olja, da so rahlo napojeni . vse napečeno shranim skupaj v frižiderju tudi več kot 10 dni zdrži in potem začinim s česnom oliv oljem in domačim kisom in peteršiljem. zelo dobra hladna jed.
pravkar sem očistila celo vedro čilijev in paprik, ter nekaj malencana in bučk, katere bom po peki - zeo na hitro- spravila v olje v kazarce za zimo. lahko jih daš tudi v zmrzovalnik. odlična solata. čilije bom kasneje nafilala-količinsko po potrebi za sproti, ker več kot 15 dni ta marinada ne zdrži- s slanim ičunom, slanim sirom, peteršiljem in česnom in drobcem rdeče mlete paprike. lahko si domisliš kakšno drugo filo. izredno okusno in dosti močno seveda je vse skupaj. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)