Napisal/-a Plamenka » To Nov 19, 2013 1:52 pm
BUČE Z JABOLKI
3kg buč
1/2 kg jabolk
10 dkg rozin
cimet
25 dkg sladkorja
2 dcl jabolčnega soka
Buče in jabolka narežemo na kocke in dodamo kis ter sladkor ter dušimo 30 min. 5 min pred koncem kuhanja dodamo še cimet in rozine ter vroče polnimo v kozarce.
Sama sem dala pol balzamičnega kisa, pol pa kisa za vlaganje, pa dodala malo želirnega sladkorja. Dušila sem pa kar celo uro. Je dobro, okusa po bučah se sploh ne čuti.
ŽIGOLO
1 kg narezanih buč
1kg narezanih jabolk
25 dkg dateljnov
15 dkg bučnih pešk (uporabila sem tiste iz Hoferja, grobo mlete)
3-5 dkg svežega ingverja
sok limone
25 dkg sladkorja (dala sem ga še 1x več)
1 dcl ruma
1,5 dcl jabolčnega soka
pol čajne žličke cimeta
pol čajne žličke mletih klinčkov
želirno sredstvo
Buče, jabolka, sladkor, ingver in jabolčni sok dušimo 30 min. Nato s paličnim mešalnikom zmes pretlačimo in dodamo ostale sestavine, razen bučnih pešk in želirnega sredstva. Kuhamo še 15 min. Dodamo bučne peške in kuhamo še 5 min ter vroče polnimo v kozarce.
To je malo eksotičen, a zanimiv okus. Uporabila pa sem kar želirni sladkor.
Oba recepta sem našla v knjižici Dobrote iz buč od Jožice Jordan. Letos imam veliko zimskih buč, pa iščem recepte zanje.
BUČE Z JABOLKI
3kg buč
1/2 kg jabolk
10 dkg rozin
cimet
25 dkg sladkorja
2 dcl jabolčnega soka
Buče in jabolka narežemo na kocke in dodamo kis ter sladkor ter dušimo 30 min. 5 min pred koncem kuhanja dodamo še cimet in rozine ter vroče polnimo v kozarce.
Sama sem dala pol balzamičnega kisa, pol pa kisa za vlaganje, pa dodala malo želirnega sladkorja. Dušila sem pa kar celo uro. Je dobro, okusa po bučah se sploh ne čuti.
ŽIGOLO
1 kg narezanih buč
1kg narezanih jabolk
25 dkg dateljnov
15 dkg bučnih pešk (uporabila sem tiste iz Hoferja, grobo mlete)
3-5 dkg svežega ingverja
sok limone
25 dkg sladkorja (dala sem ga še 1x več)
1 dcl ruma
1,5 dcl jabolčnega soka
pol čajne žličke cimeta
pol čajne žličke mletih klinčkov
želirno sredstvo
Buče, jabolka, sladkor, ingver in jabolčni sok dušimo 30 min. Nato s paličnim mešalnikom zmes pretlačimo in dodamo ostale sestavine, razen bučnih pešk in želirnega sredstva. Kuhamo še 15 min. Dodamo bučne peške in kuhamo še 5 min ter vroče polnimo v kozarce.
To je malo eksotičen, a zanimiv okus. Uporabila pa sem kar želirni sladkor.
Oba recepta sem našla v knjižici Dobrote iz buč od Jožice Jordan. Letos imam veliko zimskih buč, pa iščem recepte zanje.