Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ohrovt - Brassica oleracea var. sabauda

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Ohrovt - Brassica oleracea var. sabauda

Napisal/-a Ana » Pe Okt 09, 2020 4:10 pm

Hvala.

Napisal/-a metuljc » Pe Okt 09, 2020 3:33 pm

Ana je napisal/a:
Vprašanje: ali za sprotno uporabo uporabljate tudi ohrovtove vehe? Tako mi rečemo zelje ali ohrovtu. ki ne naredi glave.

Hvala za odgovor.

Ana


Jaz ja, za "opresn zele" kot rečete, če se ne motim, v vaših krajih je prav super, recimo.

Napisal/-a Ana » Pe Okt 09, 2020 2:59 pm

Vprašanje: ali za sprotno uporabo uporabljate tudi ohrovtove vehe? Tako mi rečemo zelje ali ohrovtu. ki ne naredi glave.

Hvala za odgovor.

Ana

Napisal/-a tajana » Po Dec 03, 2018 5:57 pm

Po mojih izkusnjah ohrov bolje prenasa nizke temperature kot zelje. Jaz ga vsako leto pustim na gredi in sproti pobiram tam do marca, ce ga prej ne pojemo._________________CARPE DIEM

Napisal/-a metuljc » Po Dec 03, 2018 5:30 pm

Seveda ne, saj je po izvoru iz naših krajev.

Napisal/-a brbr » Po Dec 03, 2018 4:32 pm

Ne vem zakaj, a imela sem v spominu, da ohrovt slabo prenaša zmrzal, oziroma slabše kot zelje.
Letos je zrasel na vrtu krasen ohrovt (hvala Tajana za seme). ker ga je kar nekaj, sem ga pustila na vrtu za sprotno zimsko rabo.
Pred dnevi, ko je bilo pod ničlo, sem odrezala eno glavo. Bila je popolnoma zmrznjena, steklena. Pustila sem jo na kuhinjskem pultu. ko se je odtajala, so bili listi čvrsti, sveži, hrustljavi. Torej ohrovtu malo (-4st) minusa ne škodi._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a vodenka » Če Sep 01, 2016 5:25 pm

Jaz sem ga eno tretjino naribala v srbsko solato eno tretjino pa zelja uf okus nekaj res nekaj posebnega ,bom še vajo ponovilo zdaj je prednost solate sejati_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Napisal/-a voda » Ne Avg 28, 2016 3:20 pm

če boš blanširala, potem ne več kot 1,5 min in med vsakim listom celofan oz narezane najelon vrečke, ker se drugače vse sprime. lažje bo če jih narežeš in enako tako blanširaš, ter daš v vrečke ali posodice, a potem so za v juhice in med krompir itd. lpvoda

PS: probaj nekaj listov dati v zmrzovalnik surovih.
jaz npr surovo zamrznem za zelenjevne župice: narezan na koščke stročji fižol, zeleni grah, enako na koščke korenje (rdeče in rumeno), gomoljno zeleno, pastenjak (lahko posamezo lahko že v kompletu). izkazalo se je dobro._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a Sanjarka Ana » Ne Avg 28, 2016 10:53 am

Jaz sem eno manjšo glavico, ki ni kazala prave volje po tem, da bi postala večja debeluška dodala zadnji rundi srbske solate.



Sem pa premišljevala ... (glede na to, da pri nas ohrovt veliko uporabljamo za razne zavitke iz pečice) .... da bi večje liste na hitro blanširala, jih nalagala drug preko drugega in zamrznila. A bo šlo? Mislim potem pri odmrzovanju, da se mi ne bi vse potrgalo? Ima kdo izkušnje?

Napisal/-a vodenka » Sr Avg 24, 2016 7:51 pm

Najlepša hvala ,grem v akcijo_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Na vrh