Napisal/-a malcek » Če Mar 08, 2018 1:14 pm
Jaz jajčevce vlagam po naslednjem postopku:
Najprej jih narežem na 1cm kolobarje, potem pa le te na 1cm palčke. Posolim in pustim da izločijo vodo. Ali jih obtežim ali pa na koncu stisnem. Ko je to narejeno, zavrem mešanico kisa in vode. Razmerje je stvar okusa. Meni je všeč 1/3 kisa, lahko bi bilo pa tudi samo v vodi ali pa pol/pol. Ko stvar vre, po obrokih notri mečemo razgrenjene jajčevce in jih kuhamo (vremo) eno minuto.
Poparjene dajemo na pladenj s papirnatimi brisačkami in pokrijemo s čisto krpo. Ko se ohladijo, jih prestavimo v skledo. Zalijemo z malo sončičnega olja, da se lepše meša. Dodamo na lističe narezan česen. Jajčevci nimajo veliko okusa, tako da je s česnom dobro biti varčen. Strok na dva jajčevca. Meni zelo pašejo notri še narezani suhi čiliji. Po okusu še solimo. Jaz drugih začimb ne dajem.
Nežno premešamo in vložimo v čiste kozarce. Sproti nalivamo sončično olje, ker je mehurčke kasneje nemogoče dobiti ven.
Še par besed okoli olja. Zelo rad imam olivno olje, a za tu mi je premočnega okusa, nekako preglasi ostale stvari. Tudi kis je bolje, da je nežen. Čilijev pa začuda vedno premalo dam.
Zapremo in to je to. Vsaj dva tedna jih ne odpiramo, so pa dalj časa vloženi boljši. Jaz imam problem da mi ne zdržijo dolgo, samo s tem ima več obseg mojega trebuha kot pa mikrobi za opravit. Pokvarilo se mi pa še ni.
Jaz jajčevce vlagam po naslednjem postopku:
Najprej jih narežem na 1cm kolobarje, potem pa le te na 1cm palčke. Posolim in pustim da izločijo vodo. Ali jih obtežim ali pa na koncu stisnem. Ko je to narejeno, zavrem mešanico kisa in vode. Razmerje je stvar okusa. Meni je všeč 1/3 kisa, lahko bi bilo pa tudi samo v vodi ali pa pol/pol. Ko stvar vre, po obrokih notri mečemo razgrenjene jajčevce in jih kuhamo (vremo) eno minuto.
Poparjene dajemo na pladenj s papirnatimi brisačkami in pokrijemo s čisto krpo. Ko se ohladijo, jih prestavimo v skledo. Zalijemo z malo sončičnega olja, da se lepše meša. Dodamo na lističe narezan česen. Jajčevci nimajo veliko okusa, tako da je s česnom dobro biti varčen. Strok na dva jajčevca. Meni zelo pašejo notri še narezani suhi čiliji. Po okusu še solimo. Jaz drugih začimb ne dajem.
Nežno premešamo in vložimo v čiste kozarce. Sproti nalivamo sončično olje, ker je mehurčke kasneje nemogoče dobiti ven.
Še par besed okoli olja. Zelo rad imam olivno olje, a za tu mi je premočnega okusa, nekako preglasi ostale stvari. Tudi kis je bolje, da je nežen. Čilijev pa začuda vedno premalo dam.
Zapremo in to je to. Vsaj dva tedna jih ne odpiramo, so pa dalj časa vloženi boljši. Jaz imam problem da mi ne zdržijo dolgo, samo s tem ima več obseg mojega trebuha kot pa mikrobi za opravit. Pokvarilo se mi pa še ni.