Napisal/-a muha » Sr Nov 09, 2016 10:22 pm
Tile piškoti so tako dobri, da bi bilo škoda, če bi recept obtičal v debati o "kavici" v K8, Imeli smo jih priložnost poskusiti - enkratni so! . NM, hvala!
nimam pojma je napisal/a: |
Obljuba dela dolg, torej tole je recept za ANZAC*piškote
150g bele moke 150g rjavega sladkorja-grobega 100g kokosove moke 100g ovsenih kosmičev 125g masla 3 jušne žlice medu 1 čajna žlička sode bikarbone 3 do 4 jušne žlice vrele vode
Zmešaj moko, sladkor, kokos in kosmiče.Maslo raztopi, vanj vmešaj med in prilij k suhim sestavinam.Dobro premešaj.V vreli vodi zmešaj sodo bikarbono in jo dodaj k ostalemu. Z žlico zajemaj približno za oreh velike kupčke in jih polagaj na peki papir. Na 175°C ogreti pečeš od 13 do 15 minut.
In še moje pripombe: V začetku sem delala največjo napako, da sem piškote vedno preveč spekla.Bili so suhi in trdi.Ko jih vzameš iz pečice in so še mehki bodo ravno pravšnji. Druga napaka je bila, da sem dodala premalo vode-so tudi suhi in trdi,zato sedaj dodam pri sodi manj vode in če je treba, dodam vrelo vodo po žličkah naknadno, brez sode. Če se zgodi, da dodam vode preveč, pečem na ventilator.Masla ne menjajte z margarino, ker okus res ni enak.
*Australian & New Zealand Auxillary Corps, recept naj bi bil iz leta 1915, ko so vojaki odhajali na fronto, so vzeli te piškote s seboj, ker menda zdržijo do 6 mesev.(Nam tega še ni uspelo preveriti )
Recept je prinesla moja prijateljica iz Avstralije, ko je obiskala svoje sorodnike, katerih sosede so recept prenašale iz roda v rod.
Dobro peko vam želim.
Seveda me je druženje z vami veselilo, predvsem pa me vseli, da sem spoznala kar nekaj novih članov! |
Tile piškoti so tako dobri, da bi bilo škoda, če bi recept obtičal v debati o "kavici" v K8, Imeli smo jih priložnost poskusiti - enkratni so! . NM, hvala!
nimam pojma je napisal/a: Obljuba dela dolg, torej tole je recept za ANZAC*piškote
150g bele moke
150g rjavega sladkorja-grobega
100g kokosove moke
100g ovsenih kosmičev
125g masla
3 jušne žlice medu
1 čajna žlička sode bikarbone
3 do 4 jušne žlice vrele vode
Zmešaj moko, sladkor, kokos in kosmiče.Maslo raztopi, vanj vmešaj med in prilij k suhim sestavinam.Dobro premešaj.V vreli vodi zmešaj sodo bikarbono in jo dodaj k ostalemu.
Z žlico zajemaj približno za oreh velike kupčke in jih polagaj na peki papir.
Na 175°C ogreti pečeš od 13 do 15 minut.
In še moje pripombe:
V začetku sem delala največjo napako, da sem piškote vedno preveč spekla.Bili so suhi in trdi.Ko jih vzameš iz pečice in so še mehki bodo ravno pravšnji.
Druga napaka je bila, da sem dodala premalo vode-so tudi suhi in trdi,zato sedaj dodam pri sodi manj vode in če je treba, dodam vrelo vodo po žličkah naknadno, brez sode.
Če se zgodi, da dodam vode preveč, pečem na ventilator.Masla ne menjajte z margarino, ker okus res ni enak.
*Australian & New Zealand Auxillary Corps, recept naj bi bil iz leta 1915, ko so vojaki odhajali na fronto, so vzeli te piškote s seboj, ker menda zdržijo do 6 mesev.(Nam tega še ni uspelo preveriti )
Recept je prinesla moja prijateljica iz Avstralije, ko je obiskala svoje sorodnike, katerih sosede so recept prenašale iz roda v rod.
Dobro peko vam želim.
Seveda me je druženje z vami veselilo, predvsem pa me vseli, da sem spoznala kar nekaj novih članov!