Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mafini - šarkelj

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Mafini - šarkelj

Napisal/-a metuljc » Ne Dec 11, 2016 12:40 am

Seveda, s pomarančami narediš enako.

Napisal/-a cinija1 » So Dec 10, 2016 11:25 pm

Ja Metuljc tile olupki so pa zakon. Sedaj ko bom dobila pomaranče, tudi lahko tako naredim?
Hvala in lep pozdrav.
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a lpmami » So Dec 10, 2016 9:35 pm

Mmm, Cinija1, tole je pa slastno opisano in prikazano.
Za "tolažbo" pečem kruh, bo tudi lepo dišalo Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a metuljc » So Dec 10, 2016 8:18 pm

Cinija, zmerno, zmerno, z rožmarinom, mislim, meja med lekom in strupom je tanka.......................
Pecivo pa, uf, je moralo dišati.
Bo treba res kaj speči, saj že dolgo nisem (če odštejem, da si je zadnjič Miklavž sposodil mojo pečico ). Wink

Napisal/-a cinija1 » So Dec 10, 2016 7:51 pm

Nič nisem pridna, to je samo potreba. Če je le možnost pečem doma, saj tako vem kaj jem. Mislim dočakat stotko. Da me pa ne bo spomin izdal, bom začela delati iz rožmarina vse kar je možno. Če ne bo šlo drugače, bom začela delat iz njega štrudl in špinačo bhuahahaha
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a Melona » So Dec 10, 2016 6:51 pm

Danes pa tja do motorčkov diši, kaj Laughing ? Pridna si. Izgleda zelo slastno vse skupaj.

Napisal/-a muha » So Dec 10, 2016 6:12 pm

Mmmm, cinija1, ne čudi se, če bo naslednjič, ko boš pogledala sliko, krožnik z mafini prazen Embarassed Wink Laughing Laughing .

Napisal/-a cinija1 » So Dec 10, 2016 4:37 pm

Testu sem dodala precej tistih mandarininih lupinic v sladkorju ( po receptu Metuljc), pa tudi limoninih mletih olupkov. Sladkala sem z mleto stevijo. Samo v kvas sem dala eno žličko sladkorja.



Testa sem naredila iz 1 kg moke. Nadevala modelčke od mafinov iz pol testa. Drugo polovico sem radelila na dva dela in v peki papir zavila vsakega posebej. Tako, da sta bila dva malo daljša, premer 5 cm ne preveč tesno zavila in tako tudi dala v pekač.

Zgoraj in spodaj je malo s "čokolado oblito", pa vseeno njami

Ker se jen pa že peklo, sem pa še kruh spekla, ker nam ga je zmanjkalo.
Danes sem ga naredila kot po navadi iz črne moke in sem dodala bučnice. Ker je pa malo jajčke še ostalo, sem ga pa še pomazala.

pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Mafini - šarkelj

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh