Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Persimmon

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Persimmon

Napisal/-a htf_lover » Če Jun 22, 2023 1:40 am

Napisal/-a Plamenka » Pe Jul 20, 2018 10:15 am

Uhhh, Pika, že januarja so napovedali moker junij? Shocked Upam, da ti je uspelo obdržati paradižnike.

Moj Persimon, ki ga gojim letos prvič, čeprav ga po imenu poznam že zelo dolgo, je dozorel in potrjuje pohvale, ki ste jih o njem napisali drugi.

Napisal/-a pika » To Jan 30, 2018 8:14 pm

Saj ta paradižnik ima vsaj malo rdeče. Če odvzameš ven rumeno, je pravzaprav popolnoma rdeč Very Happy
Letos bo pri meni prvič, pa napovedujejo moker junij, super Confused

Napisal/-a voda » To Jan 30, 2018 5:52 pm

mravlja živ, samo predsodek. če bi imel zaprte oči in ne videl skledo oranžnih ali rumenih paradižnikov bi popolnoma normalno zaužil jih. prav to je dokaz, da hrano jemo tudi z očmi a seveda ne pod prisilo, ker vsaka nova hrana tudi "gre skozi spominske možgnske celice", prvzaprav že prej preden jo poskusimo na osnovi predznanja o tem kaj bomo jedli. te katere imenujem celice (jih je pa za nekaj bataljonov) sporočajo rezultate nove na osnovi prej shranjenih spominov približno podobne hrane (okus, vonj, mehkoba, barva, vir... itd). če se podredimo samo tem spominskim ukazom katera so nastala v domači kuhinji (katera je mimogrede zelo dobra) potujemo po preobloženi mizi prikrajšani za marsikatero dobroto. včasih je treba hodit po robu ne samo v življnju ampak tudi pri hrani, da se marsičesa naučimo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a mravlja » Po Jan 29, 2018 9:25 pm

Persimmon... - priznam, mi je zelo zanimiv paradižnik. Se pa težko "sprijaznim" s paradižniki, ki nimajo vsaj malo rdeče barve (lahko pa so temnejši - rjavi, violični... ).

Napisal/-a htf_lover » Po Jan 29, 2018 8:00 pm

mravlja je napisal/a:
Hoj, lahko navedeš še druga dva? Laughing

Težko bi točno presodil top 3. Evergreen je meni na sploh najboljši paradižnik, Malakhitowaja Shkatulka mi je tudi odlična, persimmon je slasten kot kaki, Chocolate stripes mi je tudi odličen, Iva's red Berry in White currant sta super prigrizka, ...
Res težko. Evergreen je sicer moj favorit, ostalo kar pa je od 2-8 mesta pa zares težko rečem.

Napisal/-a mravlja » Po Jan 29, 2018 7:41 pm

Hoj, lahko navedeš še druga dva? Laughing

Napisal/-a htf_lover » Po Jan 29, 2018 7:23 pm

Meni najboljša oranžna sorta in brez dvoma med mojimi top tremi favoriti od lani.

Napisal/-a voda » To Jan 16, 2018 4:50 pm

ta paradižnik izgleda slastno. tudi za tega te prosim par semen, seveda če so. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a Ivčk » To Jan 16, 2018 1:53 pm

Krasen paradižnik, tudi jaz ga gojim že od samega začetka, vednar zaradi obilice sort pride na vrsto šele vsako tretje leto.

Roden, velik, mesnat in okusen, pa še lep povrhu:

_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Na vrh