Napisal/-a Sanjarka Ana » Sr Jul 30, 2014 8:14 pm
Jaz podobno kot figula ... v polsenci. Sedaj te dni ni ravno sonca na izobilje, tako da je breme odveč. Čeprav že sama svetloba tako ali drugače vpliva na kvaliteto. Seveda pa je vse odvisno tudi od tega, kakšnemu namenu služi takšno olje, ki ga pripravljamo. Drugače pa kozarec zaščitim s srebrno folijo. Žarkost olja je pač odvisna od več dejavnikov. Sama sicer delujem po čisto "navadni" pameti, vendar na žarkost olja in še bolj njegovo splošno kvaliteto vpliva tudi količina vode v njem, kot tudi kako je vsa zadeva dostopna "zraku". Tako da je mogoče namakanje svežih rastlin lahko nekakšen dvorezni meč. Kukanje v notranjost kaj se dogaja - prav tako.
Ne vem, mogoče se motim.
Mislim da je za sam proces ključna toplota. Povišana temperatura je tista, ki je ključna za to, da se začnejo raztapljati zdravilne učinkovine. Konec koncev ga za kreme vržemo v segreto zadevo. Pa je ful zdrava in koristna in .... Le zakaj neki? Sama kvalitetna olja moramo hranit v temnem prostoru (tudi temne steklenice so temu namen). Tudi za dobljeno "ognjičevo olje" velja pravilo, da se hrani na temnem. Ravno tudi zaradi vsebnosti olja ...predvidevam-vem pa ne.
Jaz podobno kot figula ... v polsenci. Sedaj te dni ni ravno sonca na izobilje, tako da je breme odveč. Čeprav že sama svetloba tako ali drugače vpliva na kvaliteto. Seveda pa je vse odvisno tudi od tega, kakšnemu namenu služi takšno olje, ki ga pripravljamo. Drugače pa kozarec zaščitim s srebrno folijo. Žarkost olja je pač odvisna od več dejavnikov. Sama sicer delujem po čisto "navadni" pameti, vendar na žarkost olja in še bolj njegovo splošno kvaliteto vpliva tudi količina vode v njem, kot tudi kako je vsa zadeva dostopna "zraku". Tako da je mogoče namakanje svežih rastlin lahko nekakšen dvorezni meč. Kukanje v notranjost kaj se dogaja - prav tako.
Ne vem, mogoče se motim.
Mislim da je za sam proces ključna toplota. Povišana temperatura je tista, ki je ključna za to, da se začnejo raztapljati zdravilne učinkovine. Konec koncev ga za kreme vržemo v segreto zadevo. Pa je ful zdrava in koristna in .... Le zakaj neki? Sama kvalitetna olja moramo hranit v temnem prostoru (tudi temne steklenice so temu namen). Tudi za dobljeno "ognjičevo olje" velja pravilo, da se hrani na temnem. Ravno tudi zaradi vsebnosti olja ...predvidevam-vem pa ne.