Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Špageti po Siciliansko

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Špageti po Siciliansko

Napisal/-a Andrej B. » So Maj 13, 2023 10:57 am

brbr je napisal/a:
Odlično. Se mi cedijo sline.

Pri nas radi naredimo testenine "alla arabbiatta". Podobno kot tvoj recept, samo namesto paprike se uporabi čilije.


Re se dodajo lahko čiliji, samo bi potem pri nas bilo samo za mene. Very Happy

Napisal/-a brbr » So Maj 13, 2023 9:22 am

Odlično. Se mi cedijo sline.

Pri nas radi naredimo testenine "alla arabbiatta". Podobno kot tvoj recept, samo namesto paprike se uporabi čilije._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a muha » Pe Maj 12, 2023 10:34 pm

Enostavno in gotovo okusno!
Preizkusim, ko bodo dozoreli moji češnjevčki.

Napisal/-a Andrej B. » Pe Maj 12, 2023 10:18 pm

Včasih, ko so deževni dnevi se rad spravim v kuhinjo in kaj ustvarjam.
Tokrat sem se lotil preproste jedi, katero sem videl pred časom na TV, ko je bila oddaja o potovanju po Italiji.

Pa pojdimo k receptu...za nekje 3 osebe.

Potrebujemo:

3 ali 4 stroke česna
3 ali 4 vejice peteršilja
1 čajno žličko mlete paprike
1 čajno žličko grobo mlete "tucane" paprike
4-5 kose češnjevega paradižnika
3 žlice olivnega olja

Postopek:

Česen in peteršilj na fino sesekljamo ( kot za tržaško omako) , dodamo papriko in vse skupaj premešamo v hladni ponvi.
Dodamo češnjev paradižnik, ki ga narežemo na četrtinke, ali bolj in ga skupaj z oljem dodamo v ponev.
Vse skupaj premešamo in nato na štedilniku segrejemo do faze vrenja olja, nakar takoj odmaknemo, da česen ne zagreni.

Lotimo se kuhanja špagetov po običajnem postopku.

Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in v primerni posodi vse skupaj z pripravljeno omako zmešamo.

Jed je pripravljena....pa dober tek !








Špageti po Siciliansko

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh