Napisal/-a muha » Če Avg 15, 2024 11:55 am
Po opravljeni inventuri po naši domači učni uri ugotavljam, da mi je ostalo dvolj EM koncentrata še za eno vrečo otrobov. Torej ne bo potrebe po iskanju listavke v gozdu (ali na domačem vrtu).
Od naslednjega tedna menda ne bo več take hude vročine, lahko se zmenimo za en dan po izbiri (razen nedelje).
Otrobe, kot sem napisala, preskrbim jaz. V vreči je 20 kg. Prinesti morate le posode, ki jih je moč zares HERMETIČNO ZAPRETI. V nasprotnem bokaši najprej zajame plesen in nato gniloba.
Priporočam večje posode. Po zorenju (vsaj 3 tedne) je najbolje bokaši posušiti in shraniti suhega. Sicer zdrži tudi vlažen v posodah vsaj eno leto, a le ob optimalnih pogojih - močno stlačeno, hermetično zaprto, na temperaturi med 15 in 25 °C.
Količine: Iz 20 kg bo prišlo približno 40 - 45 litrov bokašija, odvisno, kako močno bomo tlačili v posode.
Toliko vnaprej, da se pripravite.
Po opravljeni inventuri po naši domači učni uri ugotavljam, da mi je ostalo dvolj EM koncentrata še za eno vrečo otrobov. Torej ne bo potrebe po iskanju listavke v gozdu (ali na domačem vrtu).
Od naslednjega tedna menda ne bo več take hude vročine, lahko se zmenimo za en dan po izbiri (razen nedelje).
Otrobe, kot sem napisala, preskrbim jaz. V vreči je 20 kg. Prinesti morate le posode, ki jih je moč zares HERMETIČNO ZAPRETI. V nasprotnem bokaši najprej zajame plesen in nato gniloba.
Priporočam večje posode. Po zorenju (vsaj 3 tedne) je najbolje bokaši posušiti in shraniti suhega. Sicer zdrži tudi vlažen v posodah vsaj eno leto, a le ob optimalnih pogojih - močno stlačeno, hermetično zaprto, na temperaturi med 15 in 25 °C.
Količine: Iz 20 kg bo prišlo približno 40 - 45 litrov bokašija, odvisno, kako močno bomo tlačili v posode.
Toliko vnaprej, da se pripravite.