Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Feuerwerk

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Feuerwerk

Napisal/-a Ivčk » Pe Jan 19, 2018 12:54 pm

Sem odprla temo o njem:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about4687.html_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Napisal/-a Bicikel » Pe Jan 19, 2018 12:47 pm

Se strinjam, da je odličen paradižnik in ima žal ti dve slabosti -pokanje in kašasto meso ob prezorjenosti.

Ivčk, lahko kaj več poveš o Scabitha za primerjavo s Feuerwerk, vključno z okusom?

Napisal/-a Ivčk » Pe Jan 19, 2018 11:47 am

En najlepših paradižnikov, kar jih je. Zlati biseri so naravnost čudoviti.


Lepo roden, in okusen. Problem je, da se okus zelo spreminja glede na sezono, to je lastnost, ki me pri paradižnikih zelo moti. Pokanja jaz nisem opazila, je pa res, da v suhi sezoni hitro prezori in postane kašast.
Vseeno vreden vzgoje, a pri meni ga je zamenjal Scabitha.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Napisal/-a Bicikel » Sr Sep 13, 2017 4:27 pm

MARIJAV je napisal/a:
Res je okusen, vendar zunaj na žalost zelo rad razpoka.


Res je in tudi ni ravno obstojen, hitro prezori, ampak se ga vseeno splača imeti, sploh za malo bolj zgodnje obiranje in potem za omake.

Napisal/-a notranjka » Sr Sep 13, 2017 3:25 pm

MARIJAV je napisal/a:
Res je okusen, vendar zunaj na žalost zelo rad razpoka.


Hvala za informacijo.Bom pozorna na tole naslednjo sezono._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a MARIJAV » Sr Sep 13, 2017 3:00 pm

Res je okusen, vendar zunaj na žalost zelo rad razpoka._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Napisal/-a Bicikel » Sr Sep 13, 2017 12:28 am

Tudi pri meni je že več let na programu in bo ostal. Je malo bolj zgoden od večine, zato je med prvimi zrelimi v raslinjakcu. Okus pa nedvomno med boljšimi.

Napisal/-a notranjka » Sr Sep 13, 2017 12:24 am

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a notranjka » Sr Sep 13, 2017 12:00 am

Čudovit okus,čudovit videz.
Zagotovo bo stalnica na mojem vrtu.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a Bicikel » Po Okt 27, 2014 11:02 pm

Jah, malo je odvisno verjetno kako ga vzgajaš. Če mu pustilš en sam vrh je zagotovo precej višji. Jaz sem mu pustil 3 in ni prišel čez 1,5-1,8m. Poleg tega je seveda odvisno okolje, hranila,.... saj veš Wink Tako, da opisi so lahko zelo subjektivni. + v rastlinjaku zraste vse višje.

Na vrh