Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mlinček za pasiranje

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Mlinček za pasiranje

Napisal/-a Garden-ja » So Sep 28, 2013 10:40 pm

Če mene vprašaš, bi se ti bolj splačalo naredit še enkrat zmiksano. Wink
Džem je pa tudi meni dober, pri nas doma žal samo meni tako da vse miksam._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...

Napisal/-a MARIJAV » So Sep 28, 2013 10:08 pm

Garden-ja, to je tudi dobra ideja, sem že tudi tako naredila, le za tole rundo sem mislila delat kot džem (meni osebno mnogo bolj všeč), potem so pa prišle zapoznele želje..._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Napisal/-a Garden-ja » So Sep 28, 2013 9:40 pm

Naslednjič si lahko pomagaš tudi tako, da slive ali češplje preden delaš delat marmelado zmiksaš v multipraktiku, potem pa delaš marmelado naprej. V tako narejeni marmeladi ni niti sledi lupin._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...

Napisal/-a MARIJAV » So Sep 28, 2013 8:37 pm

Danes sem na to pasirko prepasirala že skoraj skuhano češpljevo marmelado, ker so vnuki želeli, naj naredim še nekaj marmelade brez olupkov Wink .
Nikoli več ničesar ne pasiram kako drugače, sploh pa ne skozi cedilo. Od 10 polovičnih kozarčkov marmelade je olupkov ena peščica:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!

Napisal/-a bobolino » So Jun 01, 2013 3:14 pm

Mlinček - pasirka

MARIJAV je napisal/a:
Ker je ravno sezona za to delo in sem jo danes že prvič v velikem obsegu rabila, lepim še sem:
enkrat sem obljubila, da bom poslikala to pasirko, s katero se samo do vrenja zagret paradižnik (in seveda ohlajen) krasno spasira. Jaz samo še osolim, natočim v kozarce, steriliziram in v shrambo...

Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica

Mlinček za pasiranje

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh