Napisal/-a juglans » Po Dec 30, 2024 9:09 pm
Pri nas ga imamo, (Urban MK) in je bil dolgo nepogrešljiv ter neprecenljiv kuhinjski pripomoček.
Začelo se je zaradi celiakije, nato pa nadaljevalo in dolgo časa razvijalo v bolj ali manj kreativno raziskovanje peke kruha z nevsakdanjimi mokami (beri okusi, ki so jih take sestavine sproščale)
Mleli smo poleg običajnih žit še riž, proso, amarant, kvinojo, sirek, črno kumino in verjetno še kaj, kar se trenutno ne spomnim.
Med tem smo na denarni vložek že zdavnaj pozabili, se je pa s časom krepila naša afiniteta do razl. okusov v kruhu in tako je običajni "trgovinski" kruh, za nas doma, s časom postajal vse bolj prazen ter pust. V bistvu kar nesprejemljiv. (mišljeno z vsem spoštovanjem)
Trenutno sem v obdobju, ko se pretežno izogibam vseh škrobnih (OH) živil, tako da mlin sameva.
Če strnem zapisano.
Nakup mlina se je dejansko splačal, ker smo za kakšno desetletje kruha žita zmleli doma sproti in ker smo lahko kar nekaj eksperimentirali z različnimi žiti in "žiti".
Če bi bil bolj za gledati pa je v končni fazi tudi sprejemljivo, saj je tudi lep, iz borovega lesa.
Pri nas ga imamo, (Urban MK) in je bil dolgo nepogrešljiv ter neprecenljiv kuhinjski pripomoček.
Začelo se je zaradi celiakije, nato pa nadaljevalo in dolgo časa razvijalo v bolj ali manj kreativno raziskovanje peke kruha z nevsakdanjimi mokami (beri okusi, ki so jih take sestavine sproščale)
Mleli smo poleg običajnih žit še riž, proso, amarant, kvinojo, sirek, črno kumino in verjetno še kaj, kar se trenutno ne spomnim.
Med tem smo na denarni vložek že zdavnaj pozabili, se je pa s časom krepila naša afiniteta do razl. okusov v kruhu in tako je običajni "trgovinski" kruh, za nas doma, s časom postajal vse bolj prazen ter pust. V bistvu kar nesprejemljiv. (mišljeno z vsem spoštovanjem)
Trenutno sem v obdobju, ko se pretežno izogibam vseh škrobnih (OH) živil, tako da mlin sameva.
Če strnem zapisano.
Nakup mlina se je dejansko splačal, ker smo za kakšno desetletje kruha žita zmleli doma sproti in ker smo lahko kar nekaj eksperimentirali z različnimi žiti in "žiti".
Če bi bil bolj za gledati pa je v končni fazi tudi sprejemljivo, saj je tudi lep, iz borovega lesa.