Napisal/-a rukola » Po Okt 23, 2017 5:24 pm
Tretje leto z achochami. Lansko leto mi bodičaste niso bile tako všeč kot gladke, tako da sem letos sadil samo gladke.
In potem sem jih "imel dovolj", da so za jest ampak niso pa neki full dobre npr. vložene. Saj jih nekaj porabiš pri kuhanju pa spet, jih bolj porabiš zato ker jih imaš, ne ker so tako full dobre.
Mlade so dobre za pojest ampak spet jih ne poješ eno skledo ampak mogoče za eno pest, dve.
Tako da sem jih "bil res sit", da so tako fajn za gojenje, da dajo dober pridelek, uparaba pa tako bolj odvisna od posameznika in....
sem se odločil, da jih bom spekel, pa čeprav jih potem vržem v kanto.
Prerezane sem zložil v pomaščeno kozico in dobro prepekel na prerezani strani in potem obrnil ter spekel še na drugi strani. Joj, kako so bile dobre. ODLIČNEGA OKUSA.
Včeraj sem jih spet spekel za celo skledico, pa sva jih z ženo pojedla mimogrede še predno smo pričeli s kosilom. Če se je pa kakšen preveč spekel pa je postal tanek - odličen čips.
Pečena (dobro prepečena) achocha je odličnega okusa.
Eto, to sem želel deliti z vami.
Tretje leto z achochami. Lansko leto mi bodičaste niso bile tako všeč kot gladke, tako da sem letos sadil samo gladke.
In potem sem jih "imel dovolj", da so za jest ampak niso pa neki full dobre npr. vložene. Saj jih nekaj porabiš pri kuhanju pa spet, jih bolj porabiš zato ker jih imaš, ne ker so tako full dobre.
Mlade so dobre za pojest ampak spet jih ne poješ eno skledo ampak mogoče za eno pest, dve.
Tako da sem jih "bil res sit", da so tako fajn za gojenje, da dajo dober pridelek, uparaba pa tako bolj odvisna od posameznika in....
sem se odločil, da jih bom spekel, pa čeprav jih potem vržem v kanto.
Prerezane sem zložil v pomaščeno kozico in dobro prepekel na prerezani strani in potem obrnil ter spekel še na drugi strani. Joj, kako so bile dobre. ODLIČNEGA OKUSA.
Včeraj sem jih spet spekel za celo skledico, pa sva jih z ženo pojedla mimogrede še predno smo pričeli s kosilom. Če se je pa kakšen preveč spekel pa je postal tanek - odličen čips.
Pečena (dobro prepečena) achocha je odličnega okusa.
Eto, to sem želel deliti z vami.