Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žižula, kitajski datelj - Ziziphus jujuba

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Žižula, kitajski datelj - Ziziphus jujuba

Napisal/-a matejos » Sr Feb 21, 2024 2:24 am

Pravkar na zajtrku v Aziji jem jogurt iz žižule. Ni boljšega okusa jogurta od tega, je pa sladkan kr precej

Napisal/-a Dajmar » Pe Sep 29, 2023 7:01 pm


Napisal/-a Daniel R » So Sep 10, 2022 10:24 pm

Kot stiropor je pri tistih, ki so že posušene, vse kar je prej je pa po teksturi podobno jabolku.
Če sadika ni dobro ukoreninjena (če je dolgo rasla v loncu ali pa prva leta po presajanju) zna imeti leto ali dve zelo slabo kvaliteto sadežev. Imam par starejših dreves in eno drevo, ki sem da dobil letos in je še v loncu. Tiste, ki so od prej imajo dobre sadeže, sadeži iz te, ki pa rastejo v loncu so pa grozni. In je v obeh primerih ista sorta. Če bi prvič probal sadeže s te žižule, ki je še v loncu, se sigurno nebi nikoli odločil da jo posadim. Tako da bo potrebno malo biti potrpežljiv._________________Iščem zanimive sadne vrste...

Napisal/-a paprika » So Sep 10, 2022 1:54 pm

mravlja je napisal/a:
Dajmar, kako si zadovoljen z okusom?


kot stiropor Smile struktura a ni?

Napisal/-a Dajmar » Če Sep 08, 2022 2:09 pm

A ’taprave’ postanejo žižole šele oktobra ali novembra, ko se površina omehča oziroma postane nekoliko nagrbančena. Imajo sladkasto kiselkast okus in so, kot pravi Metka, odlične.
Citirano iz Dom in vrt

Napisal/-a noam » Če Sep 08, 2022 2:01 pm

Menda naj bi bilo bolje v sušeni obliki. Jaz bom še par let počakal, potem pa če bo napoti, gre ven, drugače pa naj raste...

Napisal/-a Dajmar » Če Sep 08, 2022 11:45 am

Nič posebnega, ko bi bilo vsaj kislo, tako pani ne sladko niti aromatično.

Napisal/-a mravlja » Če Sep 08, 2022 11:39 am

Dajmar, kako si zadovoljen z okusom?

Napisal/-a Dajmar » Če Sep 08, 2022 11:35 am

Se mi zdi da 6 če ne 7 let. Cvetela je pa vsaj 4 leta.

Napisal/-a noam » Če Sep 08, 2022 8:52 am

Po koliko letih bo prvi pridelek? Jaz imam eno že tri ali štiri leta, vsako leti cveti, plodov pa nič. Potem sem ji dodal čisto zraven še eno druge sorte, ki je tudi že prvo leto cvetela, pa vseeno nič.

Na vrh