Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zamrzovanje kakijev

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Zamrzovanje kakijev

Napisal/-a muha » To Jan 19, 2016 12:32 pm

Svežih kakijev je zmanjkalo, na vrsto so prišli zamrznjeni - celi sadeži.

Moja ocena:

okus se delno spremeni, so pa še čisto užitni. V bodoče jih bom še zamrzovala, ampak izključno takrat, ko zrelih ne bomo mogli sproti pojesti. Kot zavarovanje pred propadanjem: ja, kot namenski shranek za kasnejše mesece : ne.

Priporočam odmrzovanje v mikrovalovki ali na drug hiter način. Nedavno tega sem brala strokovni članek, kako hitro propada kvaliteta odmrznjene zelenjave, sadja pa verjetno tudi.

Napisal/-a figula » Po Nov 16, 2015 3:44 pm

Ne, nimam vehe, kar po domače .... taka sluzasta "goba" se je naredila Shocked Laughing se je napihnila nad kozarec in dvignila tkanino Confused
(mešanica jabolk in buče)

Napisal/-a lpmami » Po Nov 16, 2015 3:12 pm

figula je napisal/a:
buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused
A delaš z veho?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a figula » Po Nov 16, 2015 3:04 pm

lpmami, tole vino je res tvoja stvar, kaj Laughing Laughing le naredi kakijevo vino, bomo naslednjič znova po kaplicah testirali Idea
(buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov Confused )

Napisal/-a lpmami » Po Nov 16, 2015 2:46 pm

forest727 je napisal/a:
No, tudi kis iz kakija so napravili....

Če kis, potem bi šlo tudi vino? Z veho, na toplem, ....?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a forest727 » Po Nov 16, 2015 1:35 pm

No, tudi kis iz kakija so napravili....

Napisal/-a metuljc » Po Nov 16, 2015 1:22 pm

Po radiu sem slišala, da so v Strunjanu na prazniku kakijev imeli tudi sladoled. Ne more biti slabo.

Napisal/-a lpmami » Po Nov 16, 2015 12:35 pm

Že več let kupujem po eno gajbo kakijev za takojšnjo porabo in eno za zorenje. Letos je pa pripeljal obe za takoj. In sem jih precej zamrznila. Poskusila bom narediti sladoled: odmrznjen kaki + stolčena smetana, v aparatu za sladoled. Je kdo že poskusil narediti kaj podobnega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a cinija1 » Po Nov 16, 2015 10:11 am

Muha hvala ti najlepša, da si prestavila. Jaz nisem našla, pa sem iskala, verjemi mi. Je pa tudi res, da sem malo nerodna. Hvala in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a muha » Po Nov 16, 2015 9:05 am

cinija1 je napisal/a:
Jaz sem pa dala 6 kakijev v zamrzovalnik, tako za probo, da vidim kako bo. Nekje se je že pisalo o tem, pa ne vem kje. Zjutraj sem enega vzela ven, malo pod vodo vročo in na hitro olupila in dala v kompot šalčko pa v shrambo, da se počasi odtali. Malo prej sem se spomnila inšla probat. Ja, meni je všeč.
Ker mi lepo zorijo, jih bom še kar nekaj hranila še na tak način. Največ jih pojem sama, kupila sem pa 20 kg. 10 kg pa tistega za posušit. So že v kozarcih.
lep pozdrav vsem
cinija

Na vrh