Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kisanje repe

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Kisanje repe

Napisal/-a cinija1 » To Nov 21, 2017 8:35 pm

Pozdravljeni
Danes sva naribala cca 7 kg očiščene repe. Prišlo je šest litrskih kozarcev. Sedaj jo imam v kurilnici, kjer je 18 stopinj.




Tole bo pa dodatek k solati


Repe letos nisem solila. Lupila sem kolikor je bilo potrebno.
Pa da vidimo kako bo letos se držala.

Sem pa danes odprla kozarec repe, ki sem jo kisala 6.11.2016 in je čudovita in prekrasno diši.

Za test sem jo pustila, da vidim kakšna bo. Ker je test prestala, bo šla jutri v lonec.

lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a metuljc » Sr Okt 19, 2016 2:15 pm

Pri nas se repa NIKOLI ni lupila, le odstranili so se nelepi deli lupine. Tudi solila se ni, repo smo le natlačili v čebre, toliko, da je spustila vodo po kakem dnevu, sicer smo jo zalili z vodo, ki jo je morala pokriti.

Napisal/-a juglans » Sr Okt 19, 2016 1:59 pm

Nimam pojma. Jaz jo lupim samo tisti del, ki je neraven in ga je težje povsem oprati. (razne ozke vdrtine, hrapavost, na spodnjem delu, itd)
Nisem pa uspel detektirati kakšne razlike med prej, ko sem jo in sedaj, ko jo ne lupim.

Skratka, tako škoda mi je odstranjevati tisti specialno vijoličen del repe, da če se le da ostene po večini neolupljena.

Napisal/-a zuf » Sr Okt 19, 2016 1:24 pm

Meni ni jasno, zakaj se repa olupi za potrebe naribane kisane repe?

Napisal/-a cinija1 » To Nov 24, 2015 4:37 pm

No danes sem ribala repo in sicer 3kg. Toliko je bilo naribane . Dala sem 6 dkg soli, fino premešala in natlačila v en 2,5 litrski kozarec in en literski. Voda je skoraj do vrha. Dala sem v korilnico, kjer je 20 stopinj za tri dni.
Naslednjo bom ribala v soboto in sem se že odločila, da bom vso dala v literske kozarce, ker je ravno prav za nas tri.
Če bo kakšna razlika med danes in soboto, bom poročala.
lp vsem cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a zuf » Po Nov 23, 2015 7:21 pm

cinija, dober tek! Smile Tukaj je cel recept, če koga zanima. http://forum.gartlc.si/gartlc-post-21411.html#21411

Napisal/-a brbr » Po Nov 23, 2015 1:26 pm

Joj, tole se sliši pa izredno enostavno. Ravno včeraj zvečer sem v knjigi o shranjevanju čitala poglavje o naravnem kisanju, kjer je postopek odlično opisan in razčlenjen, a vse skupaj deluje zelooo, zelooo zahtevno in zamudno._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a cinija1 » Ne Nov 22, 2015 10:58 am

Ojla
Mi smo včeraj imeli za kosilo kislo repo in ajdove žgance. Repa je bila res dobra, ravno prav kisla, ker jaz ne maram preveč kislih zadev.
To sem imela naribane za dva kozarca, Sem pa letos naredila malo drugače. Naribala, posolila in natlačila v kozarca. Zgoraj sem dala tisto plastično zadevo, ki prepreči, da se dvigne do pokrova.Tekočina je segala skoraj do vrha. Pokrila s pokrovom in čisto malo zaprla. Pustila 3 dni, še malček dolila in zategnila. Pokrila s eno plahto temno, da je bilo v temi. 6.11. sem naribala in je bila včeraj superca. O tem je zuf pisal
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a voda » Pe Nov 20, 2015 9:36 pm

čer, natančno ne vem kako delajo ampak zanimivo, da tukaj sosedje v I. kisajo celo repo z dropo (to kaj ostane od stiskanja grozdja za vino). repa je trda meni nekako drugače kisela-za njih je močno kisela in barba Bepo pravi, da je ni boljše. nariba se jo in potem kuha. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a babaco » Pe Nov 20, 2015 6:48 pm

Končno mi je uspelo. Cool Repa diši, je kisla in trda, nekaj sem jo že naribal za probo.

Na vrh