Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kutinov sir

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Kutinov sir

Napisal/-a cinija1 » Če Okt 20, 2022 8:27 pm

Pozdravljeni
Končala s pasiranjem kutin. Nebom pisala kako sem delala, ker sem točno po navodilih Vode delala. Pri 2,2kg spasiranih sem za 3 velike žlice dobila odpada. Predno sem pasirala sem dala v blender.

Za danes končala, jutri grem po limete in sladkor ter dokončam.

Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a cinija1 » To Okt 11, 2022 4:16 pm

Nič zalila, ničesar dodala. Samo naribala eno in drugo in premešala. Natlačila v kozarce, da je zgoraj stopil sok, kot tlačiš zelje za kisanje.
Dala potem pasterilizirat. In to je vse. Za štrudelj mi je boljše kot čežana.
Aja, sem pozabila. Ko sem kutno naribala sem jo hitro pokapala z sokom limone in premešala. Kutine tako hitro potemnijo.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a lpmami » To Okt 11, 2022 2:57 pm

Cinija1, a si potem, ko si " pol kutin in pol jabolk ... natlačila v kozarce" kaj zalila, kaj pasterizirala ali kaj tretjega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a cinija1 » To Okt 11, 2022 11:53 am

Pozdravljeni
Ob kavici sem si vzela čas in prebrala vse prispevke o kutinovem siru. Nisem mogla verjet, ko sem brala moj prispevek, kako sem bila pridna Wink .

Sem se odločila, da ga bom delala tudi letos. Se spomnem, da mi je bilo fino, ko sem imela te kocke za darila. Pa ne tako za vsakega , ampak samo za tiste, ki domače znajo ceniti. Prijateljica ima letos dosti kutin.

Sem pa včeraj ribala kutine od Tajaninega dobitka na srečelovu. Naribala sem pol kutin in pol jabolk, ter natlačila v kozarce za štrudelj alii pito.

Danes bom še eno rundo (4 kozarci) naredila.
Nekaj jabolk bi pa rada dala sušit. No, če ne bo to danes, bo pa jutri, saj sem vendar v penziji in imam čas.

Lepe pozdrave vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a cinija1 » So Okt 12, 2019 6:50 pm

Pozdravljeni
Nisem včeraj delala kutinov sir do konca. To sem naredila danes.
Naj še povem, da sem kutine skuhane precedila, tako da je bilo kar zelo gosto, ko sem tlačila na cedilu.

Če bi skupaj potegnila, bi rekla, da sem kuhala in mešala cca dve uri.
Malo pred koncem sem dodala sok limete in pol. Gledala sem vodin recept.

Dva dela mase sem dala v Emov pekač, en del pa v pol manjšega. Tem delu sem dodala čili, pa da vidimo kaj bo ratalo, kakšen bo okus.
Upam na najboljše.

Slik ne znam dat gor, ker ........... Moram do tistega, ki mi je popravljal računalnik.

Lepo bodite
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a notranjka » Pe Okt 11, 2019 11:41 pm

muha je napisal/a:
Kako mislite, bi se tole kuhanje obneslo v pečici - bi šlo?

Ne sprašujem zase, ker se te sladice ne nameravam lotiti, ampak tako na splošno, ker marsikje preberem, da se stalnemu mešanju in bojazni pred prismojevanjem izognejo s pripravo v pečici. Bilo bi nekaj podobnega, kot na pari.


Jaz sem delala v pečici,podobno kot slivovo marmelado.Potem pa še v sušilniku sadja,...skratka ena odisejada.....
Je pa občutno lažje tako,kot v loncu in na štedilniku.

Sem pa potem tole podarjala lani za praznike,kar je ostalo sem si spomladi vmešala v sadne napitke.

Opisala pa sem tule:
http://poosmiinpol.blogspot.com/2018/11/kutinov-sir.html


_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/

Napisal/-a cinija1 » Pe Okt 11, 2019 4:36 pm

Pozdravljeni
Danes sem tudi jaz kuhala kutine. Prepasirane mase sem dobila 1,70 kg in prav toliko sem not dala sladkorja.
Zvečer bom to kuhala in non stop mešala. Ja, ja, tak imam namen.

Morda bom dala pri polovici sušit v pečico. Bom videla kako bo izpadlo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a kate » Pe Nov 02, 2018 3:13 pm

Mogoče. Je za sprobat.
Prvo rundo sem eksperimentirala s preveč vode. :(

Napisal/-a muha » To Okt 23, 2018 5:25 pm

voda je napisal/a:


vse stresaš v širši lonec in kuhaš. eheheh tukaj se začne mukotrpno zdolgočaseno opravilo. ker moraš stalno mešati. namreč če stalno ne mešaš se sladkor karamelizira na dnu posode. če imaš premočan ogenj šprica (iz majhnih "vulkanov") kar visoko in te lahko opeče. dodaš sok limete.

.


Danes sem kuhala marmelado iz kutin. Surove, očiščene, narezane na drobne koščke, sem z nekaj dodane vode vode kuhala /dušila kar v pečici na 200 °C. Nič se ni prijemalo, sem pa sladkor dodala šele pol ure pred koncem.

Morda bi bi se pečica obnesla tudi pri kuhanju mase za sir.

Napisal/-a kate » Ne Dec 20, 2015 10:28 pm

Aha, v tem je fora.
Sej je čisto logično... Very Happy
Drugo leto!

Na vrh