Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Štanc krhki keksi

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Štanc krhki keksi

Napisal/-a metuljc » So Nov 28, 2015 9:26 am

ja, ščepec soli v testo in precej zapečeni morajo biti, ne bledoličniki. Tako je to pri nas.

Napisal/-a Sanjarka Ana » So Nov 28, 2015 2:31 am

Tudi jaz v skoraj vse mase za piškote dodajam sol. Ščepec. In moram reči, da so pridobili na okusu odkar počnem tako. Prej mi to nekako ni šlo v glavo: sladki piškoti -pa sol? Podobno se mi je dogodilo s kvašenim testom. Tam že več ko 10 let ne uporabljam sladkorja za "pomočnika". Recepta še nisem preizkusila, ga pa bom v kratkem. Miklavž mora nekaj speči Wink

Napisal/-a cinija1 » So Nov 28, 2015 12:23 am

Hvala. Naslednji rundi bom tudi jaz dodala ščepec soli. Saj poznate to, da se učimo do smrti, pa še be.... umremo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a forest727 » So Nov 28, 2015 12:02 am

Sol je naravni ojačevalnik okusa..

Napisal/-a orhy » Pe Nov 27, 2015 11:46 pm

voda srce tudi jaz vselej dodam ščepec soli v testo za piškote, če to piše v receptu, ali pa ne. V večini receptov res ne najdeš naštete soli.
Okus piškota z dodatkom soli je bolj popoln. Če je ni, vsi takoj opazijo.
Mora pa biti res le ščepec in bolj zapečeni (ne črni, ampak...) so tudi mojim okusnejši._________________

Napisal/-a voda » Pe Nov 27, 2015 11:41 pm

res sem jih manj zapekla, a njprej smo probali brez mojih dodatkov. ko bom naredila naslenje bom sporočila. ene bom tudi več zapekla. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a cinija1 » Pe Nov 27, 2015 11:35 pm

Voda pozdravljena
Naj ti povem, da jaz nikoli ne dam soli v to maso. Je pa res, da jih kar lepo zapečem, tako da niso bledi. V receptu ni soli. Morda si jih malo manj zapekla, pa veliko tvojih dodatkov in po moje zaradi tega pride do milejšega okusa keksa, oziroma da imaš občutek, da nekaj manjka. No ko boš naslednjo rundo delala, posoli en čink in poročaj
Vseeno naj vam gredo v slast in lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a voda » Pe Nov 27, 2015 10:56 pm

Cinija1, pravkar sem končala tvoje štanc piškote a moji so bili "ročno štancani" (lunice, prekrižane lunice in okrogle ploščice z dekoracijo s pomočjo vilice), delno namočeni v čokolado in v kokos-moko in nekaj mletih lešnikov. ko je mož probal je rekel odlično ampak nekaj manka. kaj, kaj grem gledat tvoj recept in nič. potem se spomniva istočasno, da v vsak piškot, kolač moraš dati malo soli in potem je popoln okus. verjetno si pozabila napisati sol. drugače so odlični. še enkrat hvala za recept in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a nxyz » Ne Nov 22, 2015 11:01 am

In ti stari testomati so najbolj vzdržljivi, novi so eh...škoda.

Čudoviti piškoti cinija,tudi sama bom preizkusila ta recept.

Napisal/-a cinija1 » Ne Nov 22, 2015 10:48 am

Ta, ki jo je pokazala Metuljc je prav luštna. Moja je že staaaaraa. Imam jo tudi za krofe filat in za okraševanje.
Sem pa že razne recepte sprobala, a mi je ta nekako najbolj všeč. Ko bom naaredila naslednjo rundo bom dodala fajn pest mletih orehov. ( Mletih na mašino za orehe mlet, ne v multipraktiku)

Pa lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Na vrh