Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Piškotno testo s kislo smetano

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Piškotno testo s kislo smetano

Napisal/-a cinija1 » Ne Nov 29, 2015 11:22 pm

Vseeno hvala forest727_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a forest727 » Ne Nov 29, 2015 10:54 pm

Haha.. Istočasno sva oddala sporočilo.. Smile

Napisal/-a cinija1 » Ne Nov 29, 2015 10:54 pm

Nxyz hvala ti. Bom jutri probala to naredit in okrasit.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a forest727 » Ne Nov 29, 2015 10:54 pm

Sladkor v prahu in stepen beljak. Brez limone. Smile

So mi pa medenjaki nasljubše pecivo meni.. Smile

Napisal/-a nxyz » Ne Nov 29, 2015 10:06 pm

Par žlic stepenega beljaka in noter zmešam sladkor v prahu in po kapljicah dodajam limonin sok.

Napisal/-a cinija1 » Ne Nov 29, 2015 10:04 pm

src=Shrani.si"http://shrani.si/t/3T/sg/2B8cp7T/001.jpg" style="border: 0px;" Shrani.sialt="Shrani.si"/> To so žepki, ampak mi je marmelada na nekaterih šla ven. Potem sem pa delala kar take kekse na modelček.
Shrani.si Medenjaki iz ene kile moke. Tale runda mi ni ravno ratala. Rada bi jih okrasila z eno belo zadevo. Limona in sladkor. Lani sem probala, pa ni bilo ok. Kako ve naredite?
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a orhy » So Nov 28, 2015 3:08 pm

Pri nas smo jih imenovali "salovci" _________________

Napisal/-a voda » So Nov 28, 2015 10:45 am

oh tudi jaz se spomnim piškotov iz masti (smo rekli) ti pa so bili krhki in so se prav topili v ustih. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Napisal/-a cinija1 » So Nov 28, 2015 10:37 am

Metuljc mi smo rekli tej maščobi domača margarina. Pred cca 25. leti sem še jo delala, potem pa ne več. Sedaj pečem bolj priložnostno, za praznike in rojstne dneve. Takoj, ko bomo zakorakali v december, začnem peči na veliko. Za sinov rojstni dan cca 5kg raznega peciva, pa za praznike, pa za darilca.
Do 15. decembra moram končati s peko, razen potico in kruh še spečem za božič. To pa zato, ker sredi decembra hodimo gasilci s koledarji po vsak svojem terenu, voščimo vesele praznike in se lepo zahvalimo za prispevek.

Sanjarka Ana, ti bi si pa morala spremenit ime. Mislim, da bi morala biti Turbo Ana heheh heheh heheh
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a metuljc » So Nov 28, 2015 9:28 am

Pri nas se je včasih uporabilo salo (trebušna maščoba prašiča, zmleta, scvrena z mlekom), ti so bili še posebej dobri.

Na vrh