Napisal/-a numi » Če Mar 17, 2016 7:01 pm
labia je napisal/a: |
Numi je dobro zapisal možne dodatke, ki bi v bistvu morali dvigniti ceno.
Nekako logično je, da bi moral biti perlit brez dodatkov (agro perlit) najcenejši, če je kaj dodanega, bi pa moralo biti malček dražje. Razumi, kdor more, naše trgovce, ki imajo kot kaže obratno logiko.
Za tiste, ki so v dvomih pa je spodaj naveden link za čisti perlit brez dodatkov. Za 100litrov (velika vreča) je cena 12.37€ http://www.vetisa.si/1-perlit-perligran-extra-g-2-6-mm-100l-vreca-24-ep |
Agro perlit je sicer brez dodatkov, ampak ga morajo presejat, da ima čim manj prašnih delcev in ker je prah zelo lahek, to ni enostavno, zato mu ta postopek dvigne ceno. Poleg tega se cene prilagajajo trgu - naračunajo take cene, kot so jih kupci še pripravljeni plačat.
Zanimivo bi bilo, če bi si kdo zračunal, koliko več pridelka ima ali koliko boljša je kvaliteta v tako izboljšani zemlji. Verjetno ena računica je, če to uporabljajo tudi v profesionalni pridelavi. Pol grede s perlitom, pol brez, vse ostalo isto, pa naj eden proba. In napiše jeseni, kakšna je razlika.
labia je napisal/a: Numi je dobro zapisal možne dodatke, ki bi v bistvu morali dvigniti ceno.
Nekako logično je, da bi moral biti perlit brez dodatkov (agro perlit) najcenejši, če je kaj dodanega, bi pa moralo biti malček dražje.
Razumi, kdor more, naše trgovce, ki imajo kot kaže obratno logiko.
Za tiste, ki so v dvomih pa je spodaj naveden link za čisti perlit brez dodatkov.
Za 100litrov (velika vreča) je cena 12.37€
http://www.vetisa.si/1-perlit-perligran-extra-g-2-6-mm-100l-vreca-24-ep
Agro perlit je sicer brez dodatkov, ampak ga morajo presejat, da ima čim manj prašnih delcev in ker je prah zelo lahek, to ni enostavno, zato mu ta postopek dvigne ceno. Poleg tega se cene prilagajajo trgu - naračunajo take cene, kot so jih kupci še pripravljeni plačat.
Zanimivo bi bilo, če bi si kdo zračunal, koliko več pridelka ima ali koliko boljša je kvaliteta v tako izboljšani zemlji. Verjetno ena računica je, če to uporabljajo tudi v profesionalni pridelavi. Pol grede s perlitom, pol brez, vse ostalo isto, pa naj eden proba. In napiše jeseni, kakšna je razlika.