Paradižnik 2016

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Paradižnik 2016

Napisal/-a pep » To Dec 27, 2016 6:10 pm

Vsako leto vzamem seme iz paradižnika ki nam je bil všeč, do zdaj nisem bil razočaran, na razna zveneča imena ne dam nič.

Napisal/-a TwityPity » To Dec 27, 2016 5:37 pm

Inventura pred novim letom; povečini so zaloge že pošle (ostalo še par kom yellow pear in black cherry), razen enega nestabilnega češnjeveca iz kupljenih plodov (letos F4), kateri je še precej muhast pri kaljenju, letos je pokazal da ima verjetno v sebi neke gene long-keeperjev...
Levo dve sadiki, povečini zeleni plodovi, pobranih par kom, desno dve sadiki iz enakih semen, povečini že dozoreli, in obrani.


In še ena opazka pri Phantasi F2 (F1 je bil kupljen pri Globočniku), nekateri plodovi so imeli precej trdo, belo, za moj okus stiroporasto sredico, v primerjavi z lanskoletnimi F1 plodovi.

Napisal/-a mravlja » Če Dec 08, 2016 11:39 pm

hej, pa sem našel odgovor ...
Saj v bistvu se mi je zdelo malo pozno za aktivno rast, kjerkoli že.

Mfranc, hvala.

Napisal/-a mfranc » To Dec 06, 2016 6:23 pm

mravlja je napisal/a:
mfranc je napisal/a:
05 Nov 2016
...
Paradajzi so še na gredi, optimisti Wink

... v topli gredi, rastlinjaku,... ? Zaščita?

Uh, že dolgo kar smo z grede pobrali še zelene, nekje sredi novembra.
Ti dve gajbici sta bili zvrhano polni zelenašev, pri hiši pa nobenega da bi jih malo posortiral, ali iz njih kaj naredil (viroza hara že debel mesec Rolling Eyes )
tako da dozorele sproti porabimo za kuho. Tudi v kanto odhajajo Wink

_________________mfranc

Napisal/-a juglans » Sr Nov 30, 2016 10:35 am

A, do pirhov pa nebi počakali? Laughing

Napisal/-a brbr » Sr Nov 30, 2016 10:00 am

Ho, AB, tole pa bo dobra božična solata. čestitke in dober tek Wink_________________naredimo svet lepši

Napisal/-a Andrej Banko » To Nov 29, 2016 11:07 pm

No, takole pri meni zorijo zadnji letošnji paradižniki.
Sem jih odvil iz papirja za "slikanje". Very Happy

Napisal/-a nikolaj » Po Nov 28, 2016 9:39 pm

Andrej Banko je napisal/a:
Všeč mi je, ker nima tistih votlih prostorov v plodu.

Še ena stvar, ki pri mojih ni štimala. Confused Imeli so polno votlin, nekaj v stilu

Nazadnje urejal/a nikolaj 01 Dec 2016 23:08; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a Andrej Banko » Po Nov 28, 2016 7:18 pm

Zanimivo, kako imamo različni ljudje različne izkušnje s posameznimi sortami.
Jaz sem imel letos tudi dve sadiki San Marzano, na dveh različnih lokacijah, pa ne bi mogel reči, da je zahtevena sorta ali pretirano občutljiva.
Sadika na prostem je zdržala približno toliko kot večina ostalih. Nekatere je pobralo tudi prej.
Tisto, ki je imela pa streho, pa sem pospravil konec oktobra ali pa celo na zčetku novembra.

Nisem zaznal nobenih anomalij na plodovih. Kakšnih 15-20 plodov ni dozorelo na rastlini in sem jih zavil v časopisni papir ter dal v eno košarico na toplo.
Nekaj jih imam še vedno. Čakam, da popolnoma pordečijo. Sem slikal, pa ne morem naložiti slik.
Soliden pelat, plodovi za moj okus ravno prav veliki in lepe oblike. Okus ni nek presežek, je pa čisto zadovoljiv.
Všeč mi je, ker nima tistih votlih prostorov v plodu. Edino kar me je motilo, da je bil vsaj pri meni letos precej pozen.

Iščem kakšno zgodnjo sorto pelatov.

Napisal/-a nikolaj » Ne Nov 27, 2016 10:37 pm

Plamenka je napisal/a:
Sorte Abraham Lincoln ne poznam. Za mezge imam najraje pelate. Na primer Romeo, Jersey Giant, Cream Sausage, naslednje leto bom imela tudi Abbattisto, pa Elbo. Pa Uncle Charlie's Italian Pear se mi zdi tudi primeren za mezge.

Tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about1591-0.html smo naštevali in opisovali svoje favorite. Mogoče ti bo kaj v pomoč.


Letos sem imel nekaj pelatov 'San Marzano', ki se je izkazal za kar zahtevnega. Najprej gnitje na konicah plodov(očitno pomanjkanje kalcija), proti koncu sezone pa še kap polovice rastlin - posušile so se v nekaj dneh. Meter stran je druga sorta paradnižnika, ki ji na žalost ne poznam imena, normalno uspevala.
Bom vsekako pregledal temo o favoritih, hvala.

Na vrh