Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iščem banjice od sladoleda

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Iščem banjice od sladoleda

Napisal/-a cvetlicna » Po Okt 03, 2016 3:28 pm

Bom do drugega leta prišparala. Trenutno jih imam nekaj zase, ki bodo ostale, vendar pri nas jih gre vsako leto ogromno v smeti. Le spomni me, če boš še rabil.

Napisal/-a Furman » Sr Jun 01, 2016 8:42 am

Ne direktno v strojček ubiješ jajce in paziš, da dodaš samo beljak. Je pa tak sladoled potrebno čim prej pojest, kar ni težko Smile zaradi surovega jajca._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?

Napisal/-a lpmami » Sr Jun 01, 2016 12:42 am

Furman, super, tale recept bom v strojčku preskusila. Uporabiš beljak kar tak, kot se iztoči iz lupine ali ga stepeš v sneg?
Saj ne, da ne bi že doslej bil dober, ampak - če je lahko še boljši, zakaj pa ne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a Furman » To Maj 31, 2016 11:44 pm

Daniel, poizkusi med mešanjem v strojček dodat surov beljak. Boš videl fantazijo od sladoleda. Moram pa opozorit, da bo zeloo pobledel, če je borovničev ali kak temnejši se boš samo čudil kako svetel je ratal. Okus pa božanski._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?

Napisal/-a Daniel R » Pe Maj 27, 2016 11:15 pm

Jaz ga delam iz smetane namesto iz jogurta in imam en poceni sladoledomat za 20e in je vedno mehak.
Če bi moral ugibati, b rekel, da je skrivnost v načinu zmrzovanja, ker če med zmrzovanjem mešaš maso ne rata tako trd._________________Iščem zanimive sadne vrste...

Napisal/-a MARTINKA » Sr Maj 25, 2016 12:58 am

Nekaj banjic viška imam, samo sem iz KR. Več na ZS.

Mi lahko izdaš skrivnost, kako narediš sladoled?

Jaz ga naredim v mikserju. Zmrznjeno, na koščke narezano sadje zmešam z jogurtom in sladoled je v hipu narejen. Če ga kaj ostane, ga zamrznem v modelčkih za lučke. Če ga pa zamrznem v banjici za sladoled, je tako trd kot kamen in je potrebno predolgo čakat, da ga je sploh možno zajemati z žlico za sladoled.

Napisal/-a Daniel R » Če Maj 19, 2016 1:01 am

Počasi bo spet na voljo domače sadje in bom začel delati sladoled. Manjkajo mi še banjice, tako da če ima kdo viška banjic od sladoleda doma (iz Ljubljane) in bi jih odstopil jih magari pridem iskat-da ne bom rabil samo zaradi tega kupovati sladoleda._________________Iščem zanimive sadne vrste...

Iščem banjice od sladoleda

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh