Napisal/-a metuljc » So Jul 06, 2013 3:38 pm
TwityPity je napisal/a: |
No, za to oranžno barvo rumenjaka naj bi se dodajalo v hrano rdečo papriko v prahu, vsaj tako sem nekje slišal oz. prebral. Na takšnem srečanju se mi pa zdi da boste samo pripadnice nežnejšega spola, da se slučajno kakšno drugo jajce ne ubije |
Karkoli, kar ima veliko oranžnih barvil.
Ampak, a nsite opazili, da ima testo, narejeno iz jajc, ki so res domača, pa imajo akr svetel rumenjak, lepo rumeno barvo, iz jajc z močno rumenimi rumenjaki, ki so farmske reje, pa niti slučajno? Ni vseeno, kaj daje rumenjakom barvo.
Sicer pa, pri moji stari mami, so, pred mnogo elti, vedno krmili kokoši s kislo repo, ki so jo vmešali med otrobe, šrotano koruzo,....ker je to dalo lepo barvo rumenjakom.
Je pa barva rumenjaka odvisna tudi od pasme kokoši, ne le od hrane.
Twiti, ona druga izjava pa diši po.....hm.....tem, da se bojiš......
TwityPity je napisal/a: No, za to oranžno barvo rumenjaka naj bi se dodajalo v hrano rdečo papriko v prahu, vsaj tako sem nekje slišal oz. prebral.
Na takšnem srečanju se mi pa zdi da boste samo pripadnice nežnejšega spola, da se slučajno kakšno drugo jajce ne ubije
Karkoli, kar ima veliko oranžnih barvil.
Ampak, a nsite opazili, da ima testo, narejeno iz jajc, ki so res domača, pa imajo akr svetel rumenjak, lepo rumeno barvo, iz jajc z močno rumenimi rumenjaki, ki so farmske reje, pa niti slučajno? Ni vseeno, kaj daje rumenjakom barvo.
Sicer pa, pri moji stari mami, so, pred mnogo elti, vedno krmili kokoši s kislo repo, ki so jo vmešali med otrobe, šrotano koruzo,....ker je to dalo lepo barvo rumenjakom.
Je pa barva rumenjaka odvisna tudi od pasme kokoši, ne le od hrane.
Twiti, ona druga izjava pa diši po.....hm.....tem, da se bojiš......