Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

česnovi popkii/pski

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: česnovi popkii/pski

Napisal/-a MijaLan » Ne Jun 11, 2017 12:05 am

brbr je napisal/a:
V naslednjem tednu bom porezala vse pske. Če jih kdo želi, naj se javi (metuljc in Mijalan sta že zabeleženi).


ja, Brbr, se grebem v vrsti! Smile Hvala!

Napisal/-a brbr » So Jun 10, 2017 10:41 am

V naslednjem tednu bom porezala vse pske. Če jih kdo želi, naj se javi (metuljc in Mijalan sta že zabeleženi)._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a metuljc » Po Jul 04, 2016 10:49 am

Nič ne strgam, naredim kor brbr, odrežem le suh ovršni list popka in morda del stebelca na dnu, če je boil odrezan pred precej časa in je posledično suh. Včeraj sem miksala s palčinim miskerjem ob posatopnem dodajanju olja.
Res ne razumem, cinija, o kakšnem strganju govoriš. Zoprno je edino, če režeš stebelca, ki se zvijajo, zato jih jaz najprej narežen na krajše kose.

Napisal/-a brbr » Po Jul 04, 2016 10:09 am

Ne razumem, kaj bi bilo treba ostrgati Confused Če jih miksam, za pesto, dam kar cele, ali pa narezane na večje kose. Če pa jih spravljam v olje ali za v zmrzovalnik, potem jih smo na drobno narežem (slike sem enkrat objavila v temi česen). Narežem vse, stebla in popke. Edino tisti sabljasti del v podaljšku popka odstranim, ker se mi zdi nekako žilast. Rezanje na drobno je res malo zamudno. Priprava pesta pa je sila enostavna in hitra._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a cinija1 » Po Jul 04, 2016 9:55 am

Je pa kar zamudno, da vse te pske olupiš in postrgaš potem s stebla.

Uh Metuljc, tale pletenica pa že izgleda super, kako je šele dobra!

Zanima me, kako ve naredite, ali gre delček stebla zraven ali ostrgate?
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Napisal/-a brbr » Po Jul 04, 2016 8:55 am

Ja tale zmiksan česen - pesto je res zelo dobra stvar. Jaz ga uporabljam kar za namaz na kruh. Drugače je pa odličen za pripravo polivke za testenine. Moji degustatorji so imeli samo eno pripombo - kot namaz je imel preveč trdih delcev. Moram drugo leto pske pobrati prej, ko so še čisto mladi in mehki. Zdaj moram samo še ugotoviti, ali se tak shranek lahko hrani izven hladilnika ... V ta namen en kozarec hranim na pultu v shrambi. Po dobrem tednu še nič ne kaže, da bi se v kozarcu kaj dogajalo..._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a metuljc » Ne Jul 03, 2016 9:59 pm

Danes sem jih (po nasvetu brbr) zmiksala, skupaj z malo soli in oljčnim oljem. Super zadeva, močan česnov okus, so me vsi spraševali, če sem dodala tudi česnova zrna.
Na kak cm narezani, shranjeni v oljčno olje in malo posoljeni, v hladilniku počakajo tudi celo leto. Dobri za v omake, zelenjavne juhe,..........
Tole mora biti tudi zelo dobro.

Napisal/-a Novinka » Ne Jul 03, 2016 6:22 pm

Jaz jih imam dovolj Very Happy

Me pa zanima, za kaj vse jih uporabljate, mogoce dobim se kako idejo Laughing

Napisal/-a brbr » Sr Jun 22, 2016 10:12 am

Ja, Metuljc, medve sva se pa tako že po ZS vse zmenili. Popke bom porezala jutri zjutraj, popoldne pa jih dobite._________________naredimo svet lepši

Napisal/-a vodenka » To Jun 21, 2016 9:11 pm

Seveda metuljc Laughing_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.

Na vrh