Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hruške

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Hruške

Napisal/-a Igy » Ne Apr 27, 2014 12:34 am

Hmmm za to je pa še prezgodaj. Kje je še jesen?_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Napisal/-a Optimist » So Apr 26, 2014 2:04 am

OOO, a bo piknik?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....

Napisal/-a Igy » So Apr 26, 2014 1:56 am

Letos pa tudi meni cveti Piturali._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Napisal/-a vinkoz » Ne Dec 29, 2013 11:44 pm

metuljc je napisal/a:
vinkoz, juglans piše, da je pred peko dodal sladkorni sirup, najbrž tega vidiš, ne soka hrušk.

Metuljc-
Kako me ti hitro najdeš, posebno sedaj ko moram bolj mirovati,pa tudi ne psihe obremenjevati.Si bom dal očala in še enkrat pogledal fot. Laughing
lp.Vinkoz

Napisal/-a juglans » Ne Dec 29, 2013 10:57 pm

, še tukaj

kakor pravi metuljc, sirup sem dodajal sam. Hruške so vse ostale "cele" in za peko sem se držal tvojih napotkov.
Ja, pituralke. Včasih kaj preimenujem, da se ne ponavljam neprestano. Very Happy

fino bodi in vsi ostali tudi Very Happy

Napisal/-a metuljc » Ne Dec 29, 2013 10:18 pm

vinkoz, juglans piše, da je pred peko dodal sladkorni sirup, najbrž tega vidiš, ne soka hrušk.

Napisal/-a vinkoz » Ne Dec 29, 2013 8:01 pm

Juglans-
Mislim, da je v prispevku fot hrušk PITURALI na tvojem krožniku.
Vse lepo in prav, le čas v pečici je bil prekoračen. Sok se ne bi smel razliti
po krožniku.Nekaj minut manj v pečici. Ravno zadnjo soboto v novembru popoldan sem jih zasledil tu pri nas v trgovini s sadjem. CENA-1e.Niso pa bile kalibrirane!!! Sem pomislil na tvoje kulinarične želje, a že s naslednjim dnem moja daljša odsotnost od doma. žal.
lp. Vinkoz.

Napisal/-a metuljc » So Dec 28, 2013 2:26 am

Da vam je le bilo v veselje, nama je bilo, ko sva načrtovali presenečenje.

Napisal/-a juglans » So Dec 28, 2013 12:29 am

Nekje proti koncu Novembra me je razveselila paketna pošiljka na vhodnih vratih. V vsem tem me je presenetilo tiho uslišanje mojega občudovanja omenjene Pituralke in sicer naše skupne kolegice Metuljc, ter njene znanke iz Goriške. Kot nakazano, obdarjen sem bil s temi čudežnimi "rjavkami".

Do božičnih praznikov sem jim namenil čas za zorenje, hkrati sem si dovolil precej opazovanja in občudovanja teh plodov.

Torej. Božič in tega dni sladica.

Recepti priprave nič drugega kot preprosto po vinkoz-ju.

Vtisi. Zelo zanimivo. Okusi nežni, malce posebni. Pred peko smo dodali pripravljen sladkorni sirup in menim, da bi kakšni močnejši okusi prekrivali prvobitno nežnost arome. Ob serviranju še luskinice kokosa. Ne izključujem sicer kakšne potencialne gurmanske mojstrovine, a tudi to je bilo zelo, zelo dobro. Posebno.

V zveščiču "načrt sadovnjaka" je že označen prostor za omenjeno sorto.

Metuljc in D. najlepša hvala za božično sladico.

Napisal/-a vodenka » Če Nov 21, 2013 12:46 pm

No pa sem nekaj novega zvedela da se ta hruška tako imenuje pituralka in da je tako vse stranska uporabna ,kajti moj oče je goji zaridi žganja saj mu je ta hruška kar velik prinesla res bogato obrodi ,tako da sem jo sama tudi k hiši priženila pa je že pokazala velik sadežov ,bom drugo leto pa jo sklediščila no nekaj bo šlo tudi za žganje.

Na vrh