Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vložene paprike, polnjene z zeljem

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Vložene paprike, polnjene z zeljem

Napisal/-a lpmami » So Sep 29, 2018 12:06 am

Mogoče pa res poskusim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a muha » Pe Sep 28, 2018 8:51 pm

Prenekatera zelenjava se po dodanem kisu ne mehča več. Za bučke in stročji fižol vem iz prakse, očitno je z zeljem enako.

lpmami: kaj, če be zelje poprej napol skuhala?

Napisal/-a lpmami » Pe Sep 28, 2018 3:54 pm

Originalni list, hvala za tole izkušnjo. Vidim, da to ni zame._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Napisal/-a originalnilist » Pe Sep 28, 2018 3:29 pm

Zelje se v paprikah nikoli prevec ne zmehča, zmeraj škripa pod zobmi.Naribano zelje solim in pustim nekaj časa stati, nato nadevam paprike.Zalijem z hladno mešanico.1l kisa, 3 l vode,4 žlice soli,4žlice sladkorja prekuham in ohladim.Dodam par zrnc popra.

Napisal/-a Plamenka » Če Sep 27, 2018 9:11 pm

Zelje Atria imam. No, bomo videli, kako bo šlo.

Napisal/-a metuljc » Če Sep 27, 2018 8:49 pm

Po moje je to zelo odvisno od sorte zelja. Varaždinsko, Emona, Ljubljansko, recimo, imajo tanke, zelenkaste liste in se lepo režejo, nekatere novodobne sorte, ki izvirajo iz Nizozemske, imajo bele, trde liste, debele žile in se ne zmehčajo. Tako je, ko delamo solato, tako, bo tudi pri tebi. In ko je zelje naribano, ga z rokami malo premečkaš, ker se prej malo soli, bo to lepo zmehčalo zelje. Tako ga boš tudi lažje natlačila v paprike. Morda premečkano zelje malo pustiš, tako ali tako pa ne boš vseh paprik napolnila hkrati in bo zelje se med polnjenjem paprik mehčalo.
Naj ti dobro uspe!

Napisal/-a Plamenka » Če Sep 27, 2018 8:43 pm

Na to, da bi bilo lahko zelje pretrdo, nisem pomislila. Razmišljam, po katerem receptu bi bilo zelje bolj zmehčano.

Napisal/-a lpmami » Če Sep 27, 2018 8:31 pm

Jaz sem jih enkrat delala z rdečim zeljem, ki je ostalo čisto pretrdo in mi niso bile všeč. Seveda se recepta ne spominjam več, ker je tega že ohoho let ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 27 Sep 2018 23:24; skupaj popravljeno 1 krat

Napisal/-a Plamenka » Če Sep 27, 2018 7:52 pm

Tudi jaz upam, da je kdo na Gartlcu to že delal. Zaenkrat niham med receptom na kulinariki in tem:
https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/vlozena-paprika-z-zeljem/

Napisal/-a metuljc » Če Sep 27, 2018 7:36 pm

Nisem še delala, ampak glede na komentarje, tole ne more biti slabo:
https://www.kulinarika.net/recepti/11729/ozimnica/paprike-polnjene-z-zeljem/
Upam, da se oglasi še kdo z izkušnjami.

Na vrh