Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija

Napiši odgovor

Potrditvena koda
Vtipkaj kodo, ki jo vidiš na sliki. Vse črke so male, ničle ni.
Smeški
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode je vključena
[img] je vključen
[url] je vključen
Smeški so vključeni

Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Aronija

Napisal/-a stara postaja » Pe Avg 28, 2020 3:35 pm

O, hvala za odgovor. Toliko lepega pišejo o koristnosti aronije, da je res škoda zavreči!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Napisal/-a elstar » Pe Avg 28, 2020 2:37 pm

Jaz sem letos ravno zaradi tega, ker mi je škoda zavreči olupe in pečke, ki verjetno kljub kuhi vsebujejo še kar nekaj zdravilnih in nasploh koristnih snovi,
celotno maso predelal v marmelado, nekaj pa je nastalo gostega soka.

V lonec sem enostavno nasul aronije in dodal nekaj kislih jabolk ter malo sladkorja. Vse to je zavrelo in sem pustil vreti pribl. 15min.
Nato sem s paličnim mešalnikom maso zmlel in del te mase sem dal v vrelo vodo in je nastal nekakšen smuti. Preostanek pa je bil že tago gost, da je bil primeren za v kozarce, kot marmelada.
Predokušanje ostankov iz pribora je dalo optimistične namige o dobrem okusu.

Stara postaja, mogoče je v tvojem primeru res vredno poskusiti uporabiti ostanek s kombinacijo jabolk.

Napisal/-a stara postaja » Pe Avg 28, 2020 1:32 pm

Pripravila sem sok iz aronije, ostalo pa je veliko mase po pasiranju.
Nameravala sem vložiti kot marmelado, morda z dodatkom dušenih jabolk ali drugega sadja, pa se ne morem odločiti. Zelo "žagovinast" občutek daje. Zavreči ali kako porabiti? Hvala za kakšno izkušnjo! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)

Aronija

Napisal/-a crtj-admin » Če Jan 01, 1970 1:00 am

(Prenos iz arhiva)

Na vrh