Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Andrej in Zoni, obema čestitke.

Ponoči pa je pošteno zalilo grede, je bilo kar dobrodošlo, pa še zbiralnik vode je napolnilo do roba. Toča se nas je lepo v širokem loku izognila, sedaj pa je na sporedu teden lepega vremena. Zvečer pa obvezno s sodo bikarbono poškropim, da se slučajno ne nalezem kakšne plesni._________________kar zraste pač zraste
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about4050.html je obvestilo o Paradajzmaniji, ki bo v sredini avgusta.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Na pelatih in par drugih vrstah se pojavljajo crni kolobarji?
Ali je to res primankovanje kalcija ki ga naj bi vnašali že od cvetenja naprej. 14 dni nazaj sem z protifit kalcij poškropil in me zanima ali ima kaksno karenco ker na embalazi ni nic navedeno.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Kalcij nima karence. Tudi včeraj sem jaz na eni sorti (Chrismass cross) našla črne konice na še zelenem plodu, čeprav sem že dvakrat škropila s kalcijem. Nekatere sorte so precej bolj zahtevne za kalcij, predvsem pelati in nekateri češnjevci. Te rastline sem obilno ZALILA IN UPAM, DA bo tega črnjenja konec._________________Živeti na podeželju je najlepše!
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Crne konice so se spet prikazale na mladih plodovih ki jih prej se ni bilo.
Tudi v pelatu sem nasel gnilobo oziroma crno plesen na sredini plodova ,od zunaj pa zelo lepe rdece barve.
Skoda vsega skupaj.
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

No, na koncu so ob aprilsko majski pozebi paradizniki le preziveli.
Danasnja bera v Beli Krajini. Malo mesano.

Chocolate stripes

Black Crimea
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepa bera, čestitke!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tiny ti si pa za hece. Kaj je res tole letošnja bera? Skoraj ne morem verjet. Ja, morda imaš celo njivo paradajza.
No, kakor koli že, naj ti le veselo zori.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

cinija1 je napisal/a:
Tiny ti si pa za hece. Kaj je res tole letošnja bera? Skoraj ne morem verjet. Ja, morda imaš celo njivo paradajza.
No, kakor koli že, naj ti le veselo zori.
lp cinija

hec hec Very Happy
cca 200+ sadik. Jih je tasca lepo pazila med pozebo in pokrila z dvojno kopreno.
Kmalu so si opomogli res lepo napredovali. Naslednji vikend bo sele hec! ;-)

Takole je bilo ob kopanju lukenj in sajenju.
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-93032.html#93032
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Joj res ste pridni. Pa še res bo hec pri tolikih sadikah.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori