Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pišuka 1x useka tam drugič drugje. Ah žal mi je veseh teh oseb, ki z takim veseljem delajo pa potem z zrelimi pridelki ne dobijo veselja nazaj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rade je napisal/a:
Sem lani imel kar nekaj problema s sorto Caprese in sem se zato letos odločil, da na eni sadiki naredim test. Očitno dušik ni kaj veliko nagajal, saj tudi v navodilih piše, da lahko daš peščico ali dve na sadiko v času rasti.

Lepo, da ti dobro učinkuje, in enkratna uporaba tudi ne bi smela imeti hudih posledic.
Res je tudi, da foliarnim gnojilom k "glavnemu elementu" radi dodajo tudi dušik, kot "nosilni" element, ker pospeši absorbcijo. Dušikovih gnojil (soli) je celo morje, od zelo hitrodelujočih, do zelo počasi delujočih; tule so seveda uporabili zelo hitro delujoč nitrat.

Sam imam pred dušičnimi gnojili pravi" prastrah" Cool Wink in jih vedno jemljem s tamalo žličko. No ja, včasih me unese ..... Rolling Eyes_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Naj se še jaz pohvalim, da sem danes zvečer našel nekaj sumljivih listkov, večinoma na Yellow Pear.
Na sumu imam tistih nekaj zrn toče, ki so včeraj popoldan priletela med dežjem ... vrti oči
Odstranil, šibal z biciklom nazaj domov po "rcnije", poškropil, pa še na ranice od odrezanih listkov s prstom nanesl kar čisto - suho sodo bikarbono.
No, vremenska napoved za naslednje dni je zelo obetavna, zato verjamem, da ne bo krize !
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Ste mogoče opazili, da je letos paradižnik nenormalno debel in to na različnih vrtovih, slišim precej samohvale vrtičkarjev.Je kriva svinjarija, ki jo sipljejo po nas z avionov?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pep je napisal/a:
Ste mogoče opazili, da je letos paradižnik nenormalno debel in to na različnih vrtovih, slišim precej samohvale vrtičkarjev.Je kriva svinjarija, ki jo sipljejo po nas z avionov?

Misliš, ono, ki pada iz oblakov? Pri nas ji ne rečemo svinjarija, pri nas jo običajno imenujemo dež.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Včasih pa tudi toča, a ne, Metuljc? Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Joj, sočustvujem vsemi, ki vas je trda nadlega prizadela z neba Sad .
Včeraj smo po enem tednu prišli z dopusta, na vrtu pa pravo obilje že zrelega paradižnika vseh sort. Najbolj noro poln je Biciklov Apero, ostali pa tudi veliko ne zaostajajo. Škoda, da slik ne morem več lepit._________________Živeti na podeželju je najlepše!
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Moji so tudi zelo debeli - a le redko leti kakšno letalo preko naše vasi.
Letošnja sezona me prav preseneča, kajti kljub VSAKODNEVEM dežju, še nisem našla niti vejice, ki bi bila res podobna plesni. Nekaj rahlo sumljivih - vendar bi lahko bilo tudi karkoli drugega._________________LP Žižola
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Metuljc dosti veš vsega pa ne, si slišala za KEMTRAIL pozanimaj se!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

pep je napisal/a:

Pri nas letos praktično ni suše (kar je redkost), lani pa je bila nadpovprečna, cca 2 in pol meseca. To je tako gromozanska razlika, da znotraj tega nima pravega smisla iskati kakšne druge faktorje.

Je pa kar pridna tudi plesen, tako da bom na paradajzkih na prostem sicer pobral zelo lepo bero, vendar max še kaka dva tedna, potem pa se bo treba zanesti na tiste v sodih pod napuščem.

Družina je sicer izjemno zadovoljna z letošnjo kombinacijo Stupice - Marianna's peace - Black and brown boar - Indian / Cholocate stripe.
Odgovori