Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Frant F1 - oranžni jajčevec

crtj-admin
Site Admin

Frant F1 - oranžni jajčevec

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Seme sem naročila iz Estonije. Zacvetel je prvi, zdaj pa ima male plodove. Listi se nekoliko razlikujejo od običajnih jajčevcev.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Moj je včeraj odprl prvi cvetek. Ja, precej drugačna rastlina je od ostalih, običajnih.
turururu

Odgovor Napisal/-a turururu »

Res je videti nekaj posebnega.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ko smo bili še na starem forumu, me je ena članica, ki sem ji podarila sadiko, kasneje spraševala, če je to paprika, saj je imel liste res bolj podobne papriki. No, zdaj se tudi od paprike razlikuje. Wink
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zelo lepa je. Jaz jih bom tudi drugo leto nasadila v lonce, ker na vrtu nikamor ne rastejo. Tiste, ki pa sem imela tako zelo male 2 cm in sem jih kasneje vsadila v lonec zraven tomatilotov so jih zdaj že prerasli. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Plamenka

Zgleda, da bodo plodovi čisto majceni. Rolling Eyes Na estonski strani tega jajčevca trenutno ni v ponudbi, zato tudi ne najdem opisa, da bi pogledala, če je napisana velikost plodov.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kaj pomeni - čisto majceni? Na moji rastlini je po 5 do 10 cvetov na enem peclju, po tem sodeč bodo res kot golf žogice najbrž. Ali še manjši?
Uporabniški avatar
Plamenka

Tile moji, ki so obarvani, niti 2 cm premera nimajo. Mogoče samo zato, ker so prvi. A veliko večji po moje tudi drugi ne bodo.
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

potem je to ista sorta, ki sem jo jaz imela lani, naročila tudi preko estonske strani. Mi plodov nismo uporabljali, ker so imeli pretrdo lupino in grenak okus, edino če smo jih prekasno potrgali. Premer je bil pa cca. 2cm.
Odgovori