Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2016

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, saj veš: vsak pošten zaklad čuva kača ali zmaj._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Danes, ko je rahlo deževalo pri nas, sem se pa spravila k česnu. Sem ga porezala in samo na grobo očistila, če je bilo kje kaj zemlje. Nič na fino.
Dobro je dal. Posadila sem 0,65 kg, to je bilo 165 zrnov, dalo pa je 8,50 kg pridelka. Sem zadovoljna.
Lepo bodite in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Končno sem tudi jaz pobrala česen. Pridelala sem 120 glavic anke, ves je lep in zdrav. Manjše glavice so večinoma iz zarodnih čebulic in bodo za jesensko sajenje. Zelo sem zadovoljna s pridelkom Very Happy . Hvala za nasvete in podano znanje, brbr, moja česnova mentorica!!

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
cinija1

Bravo Copatka, čestitam k velikemu pridelku
copatka

Hvala, cinija! Sem res kar malo ponosna Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Čestitke tudi z moje strani, copatka!

Tudi jaz sem se odločil, da za drugo leto povečam svoj asortima tudi na česen in šalotko!_________________kar zraste pač zraste
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rade je napisal/a:
Tudi jaz sem se odločil, da za drugo leto povečam svoj asortima tudi na česen in šalotko!

Ker so dobre stvari tri, ti priporočam še čebulo Belokranjko. Nezahtevna, dolgo drži (zadnjo sem porabila kak teden dni nazaj, pa bi še držala), lahka za lupit in krasna za rezanje, ker je lepo podolgasta.

Copatka, tebi pa čestitke! Krasna je videti, tale tvoja Anka. Zdaj pa povezana v šope, lepo na sušenje, nekam pod streho, a ne?
cinija1

Metuljc tole tvojo Belokrajnko sem že spravila na varno, da bom drugo leto semenila. Letos sem posejala kupljeno seme Belokrajnke
copatka

Hvala, Rade Smile . Jaz se pa ne morem nagledati tvojega paradižnika, za v revijo je! poklon
Česen se splača gojiti, je ena najdražjih zelenjav Rolling Eyes . Šalotka mi pa drži do poletja (čeprav je bolj zamudna za lupit kot čebula Wink )

Metuljc, za kakšen dan bo v kartonu, da se posuši zemlja na njem. Potem pa v šope in na vrv za perilo pod streho Wink . Pred zmrzaljo pa v "kite" (ali kar pač rata, ko se trudim narediti kito Rolling Eyes ) in v klet.
Belokranjko bi z veseljem gojila, a jaz čebule porabim ogromno, moj vrt pa ni prav velik Crying or Very sad . Na žalost ne morem imeti vsega ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bravo, Copatka. Z odliko si opravila česnovo šolo!_________________naredimo svet lepši
Odgovori