Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

San Marzano F1

crtj-admin
Site Admin

San Marzano F1

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pelat
višina okrog 1,5 m
rodnost srednja
barva rdeča
srednje odporen

sadim ga za vkuhavanje. Všeč mi je, ker ima minimalno tekočine. Po sili razmer gre tudi v solato, mora pa biti v mešanici z drugimi sočnejšimi."

muha27 Jul 2009:
"Pelati – Goldfisch sredinski "dvojček" levo in San Marzano - desno.

Nazadnje urejal/a muha 14 Sep 2017 22:22; skupaj popravljeno 2 krat
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Moja "klasika". Izredno lepo rodi in je obvezen za predelavo.
Imam ga ob dveh kolih, to je štiri sadike.

.

Tega sem sadil pozneje, prvi že bolj zori._________________Viktorh
viktorh

Takole pa izgleda prvi:

_________________Viktorh
viktorh

Danes pa je takšen:

_________________Viktorh
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam letos tudi dve sadiki tega San Marzana.
Zanimiv, res čvrst, poln in skoraj brez soka. Se ga zlahka nareže na rezine kot kumaro.
Opažam pa, da je kar precej pozen in izjemno počasi dozoreva. To slednje imam v mislih čas od začetka rumenenja ploda pa do polne rdeče barve.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem ga gojila nekaj let nazaj, pa mi osebno ni bil preveč všeč, ker je izrazito sladkega okusa, brez kislega odtenka, kar je meni ljubše._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne gojim ga več, ker sem mi je dvakrat zgodilo, da je iz kupljenega semena med ostalimi zrasel divjak (močna rastlina z redkimi za mezinec velikimi plodovi). Ko imaš samo 3 rastline iste sorte, je kar zoprno, če ena od njih ne da nič od sebe. Nadomestila sem ga z drugimi pelati.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Letos sem sejala tudi San Marzano (dobila na Gartlcu) in imam eno rastlino. Plodovi so zelo ozki, podolgovati. Prvi je dobil plesen na liste._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Letos ga imam prvič je zelo roden(niti ne morem prav poslikati, ker so plodovi skriti med listi) in res z malo vode v sredini, posajen je zunaj brez strehe, 3x je bil škropljen z bakrom nazadnje konec junija oz. prvi teden julija. Še vedno tudi nastavlja cvetove. Puščam mu več vrhov, ker nisem vsak dan zraven.Zalistnike, ki že nastavijo cvetove tako kar pustim, prav tako vse zdrave liste, raste kot mu paše. Nisem pa prepričan da je F1.

Odgovori