Moje pisano veselje

Odgovori
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Ja vsako po eno sorto-računam da okoli 50 cm narazen.Lani sem imel tako razdaljo pa se mi je kar obneslo.Sem že probal nalepiti slike z druge strani pa žal ne gre.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Koliko imaš pa skupne kvadrature rastlinjakov? Najbrž so kar veliki.
robert

Okrog 70 kvadratov
robert

V tem mesecu dni se je tudi pri nas kar dogajalo.
Od toplega vremena je vmes pritisnil mraz in nam oklestil sadovnjak,a to bomo pač vzeli v zakup,bo pa mati narava drugje bolj radodarna.
V tem času smo posadili 67 sadik paradižnika v lonce,nekaj jih že raste v rastlinjaku,ostale pa posadimo ta teden.
Posadili smo tudi nekaj več kot 30 novih sort lilij,brez tega pač pri nas ne gre več.
Obirati smo začeli sibirske borovnice,tako da se otroci vsako dnevno malo posladkajo.
Dela je dovolj-veselja pa tudi.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljen
Tako je prav, delat je treba pa tudi uživat. Mislim oboje hkrati je najbolje, tako nimaš občutka, da delaš.
Lepo se imejte in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
robert

Po dolgem času se spet malo oglasim.
Nikakor mi ne uspe spravit slik iz telefona na računalnik.
Bom pa napisal nekaj besed.
Če začnem v cvetličnem delu.Lilije so po večini odcvetele,le nekaj jih še čakamo da odprejo svoje popke.Trenutno cvetijo plamenke,kakšna montbrecija,gladiola in hibiskus.
V sadovnjaku smo borovnice obrali,sedaj pa so na vrsti aronija,maline,robide,fiz
alisi-iz teh kuhamo marmelade,nekaj jih zamrznemo-vsako dnevno pa naredijo hčerke obhod,da jih nekoliko zredčijo Very Happy
V vrtu in rastlinjaku je vsega v izobilju-ačoče krasno in obilno rodijo,čajote so se razrastle povsod in imajo že lepe plodove.
Paprika,bučke in lubenice so krasne,le z čiliji letos nismo ravno na ti.
Paradižnik pa -uh tega je skoraj za izvoz.Večino,od 247 sadik ga je v dveh rastlinjakih,nekaj v loncih.Rodi res obilno in veselo kuhamo mezgo,sušimo ter vlagamo ali zamrznemo.Sevedg je na mizi skoraj vsakodnevno.Nekaj ga razdelimo tudi med prijatelje in sorodnike.
Veselo pa zbiramo tudi semena,za naslednjo sezono.
Marsikaj do zime je še za postoriti-eden največjih projektov letos se bo začel konec naslednjega meseca-to bo izkopavanje vseh čebulic in ostalega na cvetličnih gredah.Potem pa ureditev le teh.
Dela je dovolj-a če te nekaj veseli,to delaš z veseljem.
Pozdrav vsem iz Prekmurja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

robert, lepo, da si se oglasil. Si bil že kar pogrešan.

Veseli me, da so te vremenske ujme obšle, naj tako ostane še naprej!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo, da si se oglasil. Veseli me, da imaš obilno sezono! up
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, Robert, je bil že čas, da kaj poveš Wink !

Fajn, da vam uspeva in bo shramba polna. Pridni morate biti, da vse to obdelate. Aja, tudi po mailu si ne moreš poslati slik na računalnik?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Dragi moji naj se pohvalim, da smo bili pri Robertovih na obisku, saj je blizu, kjer je moj sin. Joj bože mili, kolko paradajza, pa borovnice, pa maline rdeće in rumene, pa kaj čem naštevat saj ima ni, da ni. Res morajo biti pridni in so pridni, da vse to vzgojijo, posadijo, negujejo in pospravljajo pridelke kot shranke v različnih oblikah.

Mi je pa velika uganka ta Robert. Nevem ali ima usta tako narejena, ali je res vedno nasmejan.

No malo sem se razpisala, pa upam, da ni nič narobe.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”