Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Avgust je, dopusti so, zima pa še daleč....
Brez skrbi, dobil boš odgovor, ko pač Tinko in druščina spet sedejo za računalnik!
Glede zaščite z mahom sklepam da to narediš kot s kako drugo zadevšno! Torej v celoti prekriješ - zadelaš sadiko, čez pa kako smrekovo vejco, da sneg ne polomi..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

... heheh, in jaz med dopustom na gartlc Rolling Eyes

hvala za dodatno branje
lp
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Upokojenci nimamo dopusta Wink .
Da pojasnim glede smrekic. Prvo leto so bile visoke do 5 cm. Prav toliko je bi visok mah, ki so ga dodajali na vsako stran smrekic. Verjetno zato, da jih sneg ni upogibal.
Moje asimine so zrastle prvo leto do 15 cm in jih nisem zaščitil. Preživele so vse. Nekaj jih bo pomladi že dovolj debelih, da jih bom cepil. Preko zime jih ne bom zaščitil. Mogoče jih bom privezal ob palico, da jih sneg ne skrivi.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pozdravljen tinko in hvala za odgovor
torej: ni zime za asimine... Smile
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Predstavitev 3. letnega nasada asimin: https://www.youtube.com/watch?v=p_uf4Rmd7Kg

Posajeno aprila 2014, redno namakanje, zastirka smrekovih sekancev prekrita s slakom Smile, sorte Prima, Sunflower, Overleese, Mango in nekaj testnih sort. Letos pridelka ni zaradi spomladanske pozebe, cvetnih brstov za drugo leto je pa precej.

LP, Andrej
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Bravo AndrejK!
Zanimivo kako se drevesca razlikujejo - saj verjetno imaš isto vrsto v vsaki vrsti? Manjša so verjetno kasneje zapolnjene luknje ?

Kar povej ko boš sprejemal prednaročila za plodove Wink
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

V tem nasadu je vse zmešano, zaradi opraševanja. Razlika v velikosti je posledica različni kvaliteti sadik, le nekaj sem jih moral zamenjati.

Zelo hitro raste Mango in Sunflower, ostale pa nekje podobno.

Prodajo plodov pa načrtujem za 2018.

LP, Andrej
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

U lepo, se mi je prav zluštala kakšna "indijanska banana".
Pa svojo spletno stran imaš, fino.

Moja se je pa dokončno poslovila. Crying or Very sad
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri nas sta dve asimini zdaj že 7 let, klasični iz ponudbe tistega časa - prima in sunflower. Vsako leto pride kaj takega, da do plodov še nismo prišli.

Res je, da sta v dometu oreha, vendar juglon naj ne bi bil problem; njegova senca pa jima godi.

Sta se pa v zadnjih dveh letih zelo močno potegnili v višino in širino, tako da upam, da sta se zdaj dovolj udomačili, da kaj bo.
Odgovori