Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Oprostite bom napisal tukaj
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Oprostite bom napisal tukaj
(Prenos iz arhiva)
Navadna mesoreznica je najboljša za mletje za ajvar. Morda si jo lahko sposodiš pri sosedu (samo razmišljam)
Jaz sem enkrat bila lena (no to se mi večkrat zgodi) in se mi ni ljubilo tisto staro flajšmašino (še od pokojne tašče) ven vleči in najprej oprati...... Tako sem v multipraktiku to semlela.
Po moje se takoj občuti, kje je zmleto. Meni se celo zdi, da se še pri okusu pozna.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Jaz sem enkrat bila lena (no to se mi večkrat zgodi) in se mi ni ljubilo tisto staro flajšmašino (še od pokojne tašče) ven vleči in najprej oprati...... Tako sem v multipraktiku to semlela.
Po moje se takoj občuti, kje je zmleto. Meni se celo zdi, da se še pri okusu pozna.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Misliš tegale na strani 21?
Tej podobno imamo pri nas in se za naše potrebe obnese dobro. Uporabljamo pa jo dejansko samo za mletje zelenjave pri vkuhavanju.
Zelo verjetno (ker drugače skoraj ne more biti, glede na ceno in izvedbo) je tudi ta "plastična", kar pomeni, da ima ležaje iz plastike, bolj natančno, iz nekakšnega teflona, ki je seveda namenski za večje obremenitve.
Razmišljam, in se temu tudi prilagajamo pri obratovanju naše mašince, da ključni elementi z veliko obremenitvijo niso tako vzdržljivi, kot jekleni, zato z njo meljemo po etapah. Recimo po pol ure, nato pa nekaj časa za hlajenje in tako naprej. Bi rekel da po občutku, vmes se pač kuha ali karkoli, saj tako ali tako nimamo kotla za pripravo ajvarja.
Morda bi zelenjavo lahko mlel celo kar brez prekinitev, (kljub vsemu se svojih domnev držim), razmišljam pa, da bi bilo pri mesu to kar nujno, saj je mnogo bolj čvrst, kot zelenjava. Vse to v luči, da "plastika" zdrži čimdlje.
Zelo verjetno (ker drugače skoraj ne more biti, glede na ceno in izvedbo) je tudi ta "plastična", kar pomeni, da ima ležaje iz plastike, bolj natančno, iz nekakšnega teflona, ki je seveda namenski za večje obremenitve.
Razmišljam, in se temu tudi prilagajamo pri obratovanju naše mašince, da ključni elementi z veliko obremenitvijo niso tako vzdržljivi, kot jekleni, zato z njo meljemo po etapah. Recimo po pol ure, nato pa nekaj časa za hlajenje in tako naprej. Bi rekel da po občutku, vmes se pač kuha ali karkoli, saj tako ali tako nimamo kotla za pripravo ajvarja.
Morda bi zelenjavo lahko mlel celo kar brez prekinitev, (kljub vsemu se svojih domnev držim), razmišljam pa, da bi bilo pri mesu to kar nujno, saj je mnogo bolj čvrst, kot zelenjava. Vse to v luči, da "plastika" zdrži čimdlje.
muha je napisal/a: |
Misliš tegale na strani 21? |
Ta na strani 21 ni vreden počenega groša. Sramota za Iskrino ime, po pol ure je pobralo os. Kitajski izdelek z imenom Iskra.
Ročnega si kupi.