Moje pisano veselje
- Melona
- Kraj: Litija
-
No tako,da se še jaz malo oglasim.
Jesen je čas,ko se bolj ali manj zaključuje sezona zelenjave,sadja,skratka narava se pripravlja na zaslužen počitek.
Tudi mi si bomo vzeli nekaj tednov premora preden, bomo štartali v novo sezono.
Ta sezona,ki je za nami pa je bila vsaj s paradižniki rekordna.V enem rastlinjaku sezona še traja,čeprav zorijo zelo počasi,a domače je le domače.
Tudi paprike,bučk,ačoč in čajot je bilo,več kot dosti.
Od sadja so obrodile maline,robide,borovnice več kot dovolj,tudi nekaj fig smo obrali.Ostalo sadje je žal odnesla zmrzal-a bo drugo leto več ostalega.
Izkopavanje čebulic gre proti koncu.
Plani za naslednje leto so še večji, kot letos.Sicer bo potrebno posaditi nekaj manj paradižnika,a zato bo več sadik čilijev in paprik.Plan je postavitev še dveh rastlinjakov.Ustanovitev društva,razdeliti sadike med člane in narediti nekaj skupnih projektov z ostalimi društvi.
Sem se kar malo preveč razgovoril.
Jesen je čas,ko se bolj ali manj zaključuje sezona zelenjave,sadja,skratka narava se pripravlja na zaslužen počitek.
Tudi mi si bomo vzeli nekaj tednov premora preden, bomo štartali v novo sezono.
Ta sezona,ki je za nami pa je bila vsaj s paradižniki rekordna.V enem rastlinjaku sezona še traja,čeprav zorijo zelo počasi,a domače je le domače.
Tudi paprike,bučk,ačoč in čajot je bilo,več kot dosti.
Od sadja so obrodile maline,robide,borovnice več kot dovolj,tudi nekaj fig smo obrali.Ostalo sadje je žal odnesla zmrzal-a bo drugo leto več ostalega.
Izkopavanje čebulic gre proti koncu.
Plani za naslednje leto so še večji, kot letos.Sicer bo potrebno posaditi nekaj manj paradižnika,a zato bo več sadik čilijev in paprik.Plan je postavitev še dveh rastlinjakov.Ustanovitev društva,razdeliti sadike med člane in narediti nekaj skupnih projektov z ostalimi društvi.
Sem se kar malo preveč razgovoril.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
Društvo bo združevalo (upajmo) ljubitelje paradižnika,čilijev in paprik.Vsako leto se bo članom,ki ne morejo vzgojiti sami sadik,nekaj sadik podarilo,tako bodo lahko prišli do raznih sort,ki jih drugače pač ne dobijo,lahko bodo dobili razna semena,če želijo sami vzgajati sadike.Člani bodo preko društva lahko na okoliških tržnicah prodali svoje izdelke,če bodo želeli.Pripravljamo tudi nekaj skupnih druženj.Pa izvedbo neke vrste čili-paradižnik fest,kjer bi lahko poskusili razne vrste od čilijev,paradižnika,paprik. Razna tekmovanja, predstavitve, skratka povezati,vse ki jih to zanima v Prekmurju in njegovi okolici.
Postaviti rastlinjak,v bližini kjer že stojijo stara Prekmurska hiša,kovačija,žganjara,mlin,torej nekakšen muzej,ki si ga lahko vsak ogleda.Tudi poljedelstvo je bilo nekoč v teh krajih zelo razvito. Sicer brez večjih rastlinjakov.
Skratka idej je ogromno,le uresničiti jih je potrebno.
Postaviti rastlinjak,v bližini kjer že stojijo stara Prekmurska hiša,kovačija,žganjara,mlin,torej nekakšen muzej,ki si ga lahko vsak ogleda.Tudi poljedelstvo je bilo nekoč v teh krajih zelo razvito. Sicer brez večjih rastlinjakov.
Skratka idej je ogromno,le uresničiti jih je potrebno.
-
-
Oj Robert lepo pozdravljen
Zelo sem vesela ob prebiranju tvojih načrtov. Ko sem prebirala sem začutila tvojo energijo, tako iz pisanja kot iz tebe. Si kot živo srebro, poln nečesa, toliko, da te ne raznese. Tako čutim jaz.
Človek se tak rodi, ogromno potem pridobi v otroštvu, ogromno pa tudi kasneje z učenjem.
Zelo velikega pomena pa je podpora družine. Ti to zagotovo imaš.
Vse, kar si si zadal, vse kar načrtuješ naj se ti izpolni. To se pa ne izpolni kar tako, potrebno je veliko dela, organizacije..... zato ti želim zdravja tebi in tvoji družini.
Robi bodite fajn in v želji, da se kaj vidimo, vas vse lepo pozdravljam
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Zelo sem vesela ob prebiranju tvojih načrtov. Ko sem prebirala sem začutila tvojo energijo, tako iz pisanja kot iz tebe. Si kot živo srebro, poln nečesa, toliko, da te ne raznese. Tako čutim jaz.
Človek se tak rodi, ogromno potem pridobi v otroštvu, ogromno pa tudi kasneje z učenjem.
Zelo velikega pomena pa je podpora družine. Ti to zagotovo imaš.
Vse, kar si si zadal, vse kar načrtuješ naj se ti izpolni. To se pa ne izpolni kar tako, potrebno je veliko dela, organizacije..... zato ti želim zdravja tebi in tvoji družini.
Robi bodite fajn in v želji, da se kaj vidimo, vas vse lepo pozdravljam
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...