Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cigarovec

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Računam, da bo... Samo moraš razumeti, da so res še zelo male - da ne bi bila razočarana. To je visoko 5 do 10 cm.

Evodijo bi prevzela na srečanju, torej pred zimo?
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Preuzela na srecanju, ce se iskaze da ne bom mogla pridet pa bom imela postarco.Da so majhne sem razumela,bodo posajene tukaj na vrt, da so mi na ocmi, dokler ne bodo odrasle potem pa na parcelo.lp in hvala
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Znalo bi biti pametno, da so te letošnje mlade sadike prvo zimo skrite pred hudim mrazom - torej da so na primer v zračni kleti, garaži... Velja za vse troje - cigarovec, maklura, še zlasti pa za super mikro evodije.
originalnilist

Bi jim v rastlinjaku bilo prehudo?Saj so lahko tudi v garaži, samo se bojim da ne pozabim zalit Embarassed
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ko enkrat odvržejo listje in mirujejo, lahko tudi na 3 tedne malo zaliješ, tolko da ni ravno puščava.

V rastlinjaku, če se tam lahko zgodi blaga nula, boš zalivala kvečjemu težje, ker lahko potem tisto zmrzne...
originalnilist

Pol bo garaza.Hvala
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

V garaži smo pri nas prezimili že vse sorte, tudi velike sadike češnje, dane not jeseni in malo pozabljene, ki smo jih potem presenečeno - ojoj, saj res - odkrili pokrite z bledikavimi mladimi listi pomladi Smile

Ko rastlina miruje, marsikaj prenese. Če bi pomladi prepozno odkrili, da se je zbudila, bi pa bil problem.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Zaključeno.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Po letošnjem popisu so še trije viška Smile Tako da če še koga zamika...

Če ne bo kandidatov, dam na bolho, ker mi je škoda, da dve leti stare rastline stojijo v lončkih.
irenas

Odgovor Napisal/-a irenas »

z vitexom imaš že kaj izkušenj oz. kaj viška? jaz sem kupila semena, od 100 kom mi trenutno rastejo le 3 :( , pa še od teh eni ne kaže dobro..._________________Irena
Odgovori