Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paulownia tomentosa - navadna pavlonija

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Optimist je napisal/a:
http://www.zurnal24.si/pavlovnija-bomo-spet-gasili-ko-bo-prepozno-clanek-276670

Ja kaj pa zdaj?? Rolling Eyes

Zdaj bo čez 3 leta sprejet poseben zakon o pavlovniji, kakšne oblike liste mora imeti in zraven skrito še kakšno obdavčenje, tačas bo pa življenje že par let imelo nove rastlinske trende Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ves svet se bori z invazivkami, torej to niso heci. Opozorila so gotovo utemeljena.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

metuljc je napisal/a:
Ves svet se bori z invazivkami, torej to niso heci. Opozorila so gotovo utemeljena.

Drži. Ampak tudi opozorila o slovenskem zakonodajnem procesu so utemeljena Smile
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Hja no, ravno sem eno posadil na gruntu. Za senco... Zdej če je to tak hudič lahko čez par let pričakujem gor vse rozasto spomladi al kako??_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Jaz pa dve Wink ampak me ne skrbi, ker se dajmar nič ne pritožuje, da jih ne sfolga sekati Rolling Eyes

Če si jih vzgojil iz semena, si se lahko prepričal, da imajo po kaljenju precej velik usip.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Optimist je napisal/a:
Hja no, ravno sem eno posadil na gruntu. Za senco... Zdej če je to tak hudič lahko čez par let pričakujem gor vse rozasto spomladi al kako??

Imam eno ki že tretje leto cveti in semeni pa v njeni bližini še nisem videl samosevca. Je treba kar malo truda da jih vzgojiš.
Tako da ni strahu, vsaj pri meni, da bi bilo vse vijoličasto. Tudi slike na netu so montaža. Vsi objavljajo eno fotko , češ kako cveti...
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Dve leti stari podatki o pojavljanju pri nas so na strani 69-73:

http://bds.biologija.org/gradiva/hladnikia/online_issue/HLADNIKIA_33_065-093.pdf
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, še kako cveti, ko je zadosti stara, le pojdi na Prešernov trg, se zazri na stopnišče cerkve in na desni je (upam, da še) ena precej v letih in je res čisto vijolična, ko zacveti.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

To je videti kot cigarovec?
Odgovori